AKTUELNO - Saturn u Strelcu

23.dec 2014.god. Veliki Učitelj Saturn krenuo je iz mračne, emotivne Škorpije, u sazvežđe filosofskog,slobodoljubivog Strelca. Saturnov tranzit kroz znak Strelca, trajaće oko 2,5 god. donoseći promenu, ne samo na ličnom nivou, već i na socijalnom/društvenom/etičkom.
Saturn je princip koji uzrokuje da se energije spoje u formu. On omogućava da se bezbroj struktura manifestuju u fizičkoj formi. - On drži stvari zajedno. Vladar je Zemljanog Jarca. - Kao takav, vlada i svim oblicima ograničenja, on uvodi red u haos!Medjutim, kada imamo u Natalu aflikacije sa njegove strane po našim planetama, sigurno je da nećemo ga baš mnogo voleti. Jer će nas terati, uporno i bez milosti na dužnosti koje bi inače voleli da izbegnemo,recimo. Zato i nije omiljen. Jer zbog njega trpimo posledice ako ga ne ispoštujemo, tj. ne završimo započeto. Nećemo imati mira dok ne okončamo ciklus. I tu nema izuzetaka.
Sa druge strane, energija znaka Strelac je sasvim drugačija-Arhetipski avanturista, sa vladarem expanzije-Jupiterom-Strelac uvek pada na noge, jer je ''naviko'' na sreću i zadovoljstvo!-On voli da istražuje nove kulture, radoznao je i voli da gleda stvari iz šire perspektive, za razliku od tradicionalnog Saturna, što gleda, kako bi Englezi rekli ''into a box'' il nešto slično..
Šta bi to reklo za nas?
Da ćemo u toku njegovog tranzita početi da sagledavamo širu sliku, bilo o državi ili našem ličnom životu, s tim da ćemo biti spremni da preuzmemo odgovornost za svoje postupke, no, isto tako tražiti, i od drugih da to učine, ili same države. Da prestane da nas guši (po Saturnu) da konstantno prikazuje samo prazna obećanja, siromaštvo isl.već kao Strelac, da prihvati priču o reformama uz obaveze i odgovornosti da će ih sprovesti do kraja; ukoliko ne-da će odgovarati za njih, jer Jupiter je simbol Pravde- a imamo Saturna kao sudiju, i Jupitera kao pravdu, pa je stvar' vrlo jasna. Da sudiće se po delima, i niko neće biti izuzet od kazne za svoje prekršaje. Tj. da će istina isplivati na površinu.
Sa neke treće strane, sa aspekta biznisa, ovo bi bila domaća roba, tradicionalna, izneta na strano tržište. Ili znanje prodato strancima. Simbolika je uvek beskonačna.
Sa četvrte strane :)), ko se je previše opuštao prethodnih godina, trošio dedovinu/tudj novac bez razmišljanja, plana, kupovao i što treba i ne treba, sad će morati malo da stegne kaiš..preuzimanje odgovornosti za svoja dela- ne zaboravite to! Neko je možda proćardao dedovinu na putovanja, neuspele biznise, isl.sad će morati da zavrne rukave..Dok neki drugi, koji su vredno i pošteno radili, će biti nagradjeni za svoj trud priznanjima, i novcem, naravno. Pa će moći da kupe ono o čemu su nekad sanjarili, prosto, namestiće se prilike..ili da povrate svoje nekretnine, ili zemlju...da se vrate u biznis, ako su nepravedno izbačeni iz posla isl...
Na kraju, ovaj tranzit je princip širenja i skupljanja, haosa i reda, slobode i posvećenosti.

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala