BLIZANCI - BEBIN HOROSKOP

Blizanci su prvi Vazdušni znak u Zodijaku! Planeta koja upravlja ovim znakom je Merkur; omiljena boja je - žuta; pripadaju: stvaraocima!
Nemirni i uvek mentalno aktivni; prilagodljivi, veoma im je važna komunikacija; ono što vas može ''izludeti'' je nestalnost.
Već nakon dolaska sa bebom Blizancem iz bolnice kući, primetićete miškoljenje i radoznalost u pogledu, iako beba još vrlo malo vidi, to ne znači da će želeti da je samo ostavite u krevetcu! Unapred znajte da ako očekujete da beba Blizanac bude od onih mirnih, koje kako ostavite, tako ćete i zateći - od toga nema ništa! Ova beba pokušavaće na sve načine, da što pre, spozna sredinu u kojoj se nalazi!

Važno je zapamtiti da je Blizanac vazdušni znak te da vazduh mora da se kreće. Zbog toga nemojte stavljati svoju bebu u ogradice, jer ona neće želeti da ostane na jednom mestu predugo. Jednom kada vaša beba spozna svoje glasne žice, spremite se za jako visoke tonove! Naoružajte se tolerancijom, i pripremite živce na vreme. Merkur je planeta koja vlada  rukama, pa tako vaš bebac čim se bude dokopao ''slobode''i počeo da puzi, sve i svašta da hvata i prevrće, , moraćete mnogo da pazite gde se u kom trenutku nalazi,šta uzima; te da se ne penje, ne ide ka stepenicama, ne jurišta munjevito ka vratima....Ovaj bebac je veoma radoznao, ali i ima bujnu maštu. Ponekad će vam biti baš teško da otkrijete šta je prava istina, a šta je plod njegove mašte.
Ono na šta bih ukazala pažnju, je, od bebe Blizanca - koncentracija. Dešava se, da ova beba bude zainteresovana bukvalno za sve, pa da joj pažnju ništa ne može zadržati.Ako pokušavate da vašu bebu naučite da nešto složi do kraja, a njoj to nešto ne ide; nemojte je forsirati, možete je samo isfrustrirati; već odložite to za neki kasniji period, kada bude spremna. U samom znaku je urođena neka nezrelost, tako da nemojte u startu imati prevelika očekivanja; najbolja igračka za vašu bebu je ona koju će rukicama vući; neka životinjica, sa kanapom - nije potrebno ovoj bebu kupovati skupe igračke, možda bi satići bili zanimljivi, ili avioni sa mehanizmom...za devojčice, naravno, lutke koje se mogu voziti u kolicima; sve što se može pokretati.I budite spremni; da kada vaša beba malo bolje spozna vašu narav, da će stalno isprobavati vaše granice ''izdržljivosti''...Samo su radoznali, nije potrebno se nervirati; već prihvatite igru u uživajte sa svojom maštovitom i okretnom bebom!
 M.W.

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala