DEVICA - BEBIN HOROSKOP

Devica je drugi Zemljani znak.  Planeta koja vlada ovim znakom je Merkur: boja je siva; Za Devicu se kaže da je hladna, praktična, ljubitelj detalja. Voli da kritikuje, kako bi stvari dovela' do perfekcije.
Već nakon dolaska iz bolnice, mama će vrlo brzo ustanoviti da se njena beba razlikuje poprilično u odnosu na druge bebe; a to je da ne plače često, i da ne reaguje preterano na emocije. Uglavnom vas posmatra, sasvim mirna i spokojna, dok je sve u kući u redu ( po njenoj proceni). Burno će reagovati samo ako oseti da sa njenom mamom i tatom nešto nije u redu. Vaš novi član je jako brižan prema ukućanima, i trudiće se da ništa svojim novim' prisustvom ne poremeti.

Kao što sam napomenula, vaša beba voli red i mir. Ako to izostane, vrlo brzo će vam staviti do znanja. Ne kažem da vašoj bebi nisu potrebna ljubav i pažnja, naravno da jesu, svakog dana i svakog trenutka, samo se njeno iskazivanje ljubavi razlikuje nego kod ostale dece. Ono će misliti, da samim tim što ne remeti red i sklad, da time dovoljno govori da je zadovoljna i srećna beba. Drugi vid iskazivanja njenih emocija, ćete otkriti čim progovori. Budite spremni na kritikovanje, u stvari savetovanje. Imala je ona sasvim dovoljno vremena da primeti da nešto što radite, ne radite dovoljno dobro, pa je pustite da objasni. Uživaće u tome da poređa stvari na svoje mesto, te reći- e tako to treba, mama, da izgleda!
Device imaju urođenu crtu perfekcionizma, mada to ne znači da će se to odnositi na sve oblasti života. Ona će detaljisati u onome što joj se čini vrednim pažnje; tako da ne očekujte od nje da će prihvatati vaše ponude, naročito kad se radi o oblačenju. Male Device će više voleti nešto što  miriše na čistoću, što je čisto u stvari, lepo ispeglano, skinuto sa savršenog reda iz ormana, nego nešto što je šareno, novo a izgužvano.
Što se zdravstvene strane tiče, Device imaju jako osetljiv stomak, te i mogu povraćati kad god u stomaku osete neku nelagodnost. Nemojte to da vas zabrinjava. Uvek joj pružajte da jede ono što voli, ma koliko se puta to ponavljalo. Device kad nešto zavole, vole to često da ručkaju, dok im ne dosadi, naravno. Nikakva nervoza oko toga vam nije dozvoljena, inače očekujte da će njen stomačić burno reagovati!
Što se igračaka tiče, Device se Merkurijanci, baš kao i Blizanci, pa će je uvek oduštevljavati živopisne kocke, knjige, ali ono što je najvažnije; pošto Merkur je planeta koja vlada komunikacijom-pričajte sa njom što više, te pomozite da savlada lekcije koje joj baš ne idu!
M.W.

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala