Feng shui i upotreba zidnih ogledala

Zidna ogledala mogu da budu odličan feng šui aražmani, pod uslovom da se postave pravilno, tako da produžavaju povoljan prostor ili vizuelno produžavaju nedostajući ugao u vidu lekovitog sredstva.
Važno je, međutim, i da upamtite na koje lokacije se njihovo postavljanje uopšte ne preporučuje :

  • Ogledala preko celog zida ne bi trebalo da budu dovoljno visoka kako ne bi zasecala ničiju glavu ni stopala, tako da je najbolje da počinju od samog poda.
  • U zidnom ogledalu bi, idealno gledano, trebalo da se odslikava povoljan prostor, dakle, nikako toalet,stepenište, šporet, frižider isl.a najvažnije od svega je da na njemu nikako ne bi smeo da se nađe odraz ulaznih vrata, jer tako dolazi do trenutnog odlivanja sveže č'i energije koja samo što je ušla u dom. Ukoliko se postavi takvo ogledalo, onda stavite nešto između zida na kom se ono nalazi i vrata, tako da primorate č'i da ostane i preusmeri se u pravom pravcu.
  • Najbolje da uopšte ne postavljate ogledala u spavaćoj sobi, pogotovo ako direktno oslikavaju krevet. To je ozbiljna negativnost i doneće, u najboljem slučaju, besane noći, a u najgorem i ozbiljne probleme među dvoje ljudi koji dele bračni krevet. Ako baš morate da imate ogledalo u spavaćoj sobi, neka ne bude nasuprot kreveta i noću ga prekrivajte.
  • Ogledala su odlićna za trpezariju, jer simbolično udvostručuju hranu koja se nalazi na stolu. Međutim, nemojte da odražava kuhinjski šporet, jer to naglašava element vatre i ima efekat izazivanja nesrećnih slučajeva ukućana.
  • Ogledalo neposredno iznad kamina je dobro, sve dok se u njemu ne vide vrata. U malim prostorima, kao što su uzana predsoblja, hodnici ili mali uglovi, ogledala su odlični provodnici č'ija. Takođe, ogledalo na zidu je odlično za prekidanje monotonije dugog uskog hodnika i za usporavanje č'ija.
Autor: Lilijan Tu

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala