JARAC

HOROSKOPSKI ZNAK JARAC
Sazvežđe Jarca se prostire između longitude 270* i 300*. Sa Sunčevim ulaskom u ovaj znak oko 22.XII, počinje zima. On je i sazvežđe južne nebeske hemisfere sa 54 zvezde vidljive golim okom.
Kako je ovaj znak pod uticajem planete Saturn, a Saturn je planeta pravednosti, naprednog rada i melanholije; tako su i osobe rodjene u znaku Jarca, pouzdane, pravedne i poverljive. Društvene i poslovne veze mogu imati sa znakom Škorpiona, Raka, Blizanaca i Ribe; ali svi poslovi sa ovim znakovima nisu perspektivni. Kada su u pitanju trajne poslovne veze, osobe u znaku Jarca, mogu ih ostvariti jedino sa Lavom, Jarcem i Strelcem. Razlog tome je što im ove osobe daju, njima toliko potrebnu energiju za savlađivanje prepreka i postizanje konkretnijih ciljeva.
Kao što je poznato za planetu Saturn da je planeta i skepticizma, sumnji i poricanja, tako je i kod odoba u znaku Jarac ovo izraženo.
Potreba osoba u znaku Jarac, je isto kao i težnja, da vremenom postanu na sve tupi, da svoja osećanja ohlade poput kamena kako bi na sve mogli da reaguju hladnim i racionalnim stavom, te tim svojim čvrstim stavom i kontruktivnim intelektom bi mogli da impresioniraju masu. Zbog toga ih ima jako puno u politici, bankarstvu, diplomatiji..
Osobe u znaku Jarac su patriote, sposobni za žrtve, samoprekorni, mada vrlo često takođe sposobni i za hladno delovanje, surovo i proračunato.
Ne vole greške, jer im je život gradnja; te i čuvaju ono za šta su se borili, i šta su teškim radom stekli.
U Ljubavi, osobe u znaku Jarac su realisti. Uglavnom više poštovane nego voljene. Ne polažu mnogo na spoljašnji izgled, mada ima izuzetaka kod osoba koje su isključivo materijalistički okrenute, ali, ma koliko šminke'' imali, izgled im može biti frigidan. Zato, većina Jarca teži realnosti i prirodnosti. Da se pokažu prave vrednosti u njima - a vrednosti su velike,kao: lojalnost, požrtvovanost, predanost, drugarstvo,izdržljivost... Strogi su kada je u pitanju neverstvo i svaka laž.
Harmonični su sa osobama u znaku Devica, Bik, i Rak, a disharmonični sa osobama rodjenim u znaku Ovan i Vaga.

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala