Lilit

                                                              Photo by: Pinteres

Lilit predstavlja po heldejskoj tradiciji još jedan Zemljin satelit. Ime je dobio po ženskom demonu iz jevrejske tradicije, prvoj Adamovoj ženi, sestri bliznakinji, koja ga je napustila da bi otišla sa palim anđelom Samuilom.Zvali su je Demonska Kraljica jer je zavela Adama, a poznatija je po tome što je kao demon zla, zavladala svetom preko svog demonskog potomstva.

Pošto se zna da Zemlja nema drugi satelit, moderni astrolozi su pokušali da objasne da se zapravo radi o prividnoj slici Meseca, ali ovo nema nikakvog osnova, niti bi u tom slučaju Lilit mogla biti korišćena u astrologiji.
1853. Godine je astronom Luter otkrio jedan mali planetoid kome je dao ime Prozerpina.Neki astrolozi smatraju da je to zapravo hipotetički Lilit ili Crni Mesec.U knjizi Nauka predviđanja napisanoj oko 1918.god.Serafail, jedan od istaknutih istraživača Lilit pisao je o svom viđanju ovog tela 1898.god. dajući mu baš ime Lilit.
 Sinodni period kretanja Lilit utvrđen je na 177 dana, a njen ciklus na 126 godina,odn.njen manji ciklus na 63 godine. Lilit orbitira oko Zemlje svakih 119 dana ili oko 10 dana po zodijačkom znaku.
Treba napomenuti da postoje tri Lilit. Pozicije koje se nazivaju Tamni Mesec, odnosi se na ciklus orbitiranja oko Zemlje i Crni Mesec koji se odnosi na ciklus prividnog kretanja Meseca čija revolucija iznosi 3232 dana, odn.nešto više od 8 godina i 10 meseci.
Lilit predstavlja skup onih psihičkih snaga koje upravljaju životom čoveka, a kojih on nije svestan.Ona upravlja poljem svih mračnih uticaja. Njena pozicija u horoskopu otkriva šta i gde čovek skriva ono čega ni sam nije svestan.
Ona daje odgovore i mogućnosti za rešavanje svih unutrašnjih misterija.
  • Sedište : Ribe
  • Egzil: Devica
  • Egzaltacija : Škorpija
  • Pad : Bik
Izvor: okultopedija.com


Photo by. wikipedia

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala