AKTUELNO - Mars u Ribama

U ponedeljak, 12.jan 2015, planeta Mars zakoračila je u znak Ribe. Ovo je tranzit koji će trajati do 20.febr 2015. Ne traje dugo, ali je verovatno da će imati uticaj po našem energetskom nivou. Planeta Mars je vladar vatrenog Ovna, pa zamislite ga u snenim i emotivnim Ribama?! Ova kombinacija nije ni malo laka. Zamislite snažnog Herkulesa, da mu je tada neko rekao da će biti rešen svih muka ako samo sedne i meditira?! Šta bi bilo? No, priča ide, da je bio otvoren za nove ideje, te je poslušao savet monaha, te seo i počeo da ''osmatra'' svoj dah, te izbacaje svaku misao kroz izdah,kako u meditaciji i ide..

 
Medjutim, nije mnogo prošlo, nestrpljenje je počelo da ga guši, te je počeo da postavlja pitanje sebi - a čemu sve to? Samo da sedi i diše, koje gubljenje vremena! Za to vreme je mogao da ubije mnoga čudovišta i spase mnoge devojke. E tako je počelo sve u njemu da ključa, da ga nervira, razdražuje, razbesnuje i to bez ikakvog realnog razloga! - Otprilike, tako se doživljava ovaj tranzit.
Dve energije, dva elementa, vatra i voda!- To se nikako ne uklapa!
Voda gasi vatru, vatra presušuje vodu.
Medjutim, kada bi malo bolje sagledali delovanje, konkretnu akciju- kada imamo požar- kako ga voda smiruje; Tako da, ovde je ključ rešenja zagonetke u Balansu!
Mars, arhetipski ratnik koji se oslanja na svoju snagu i izdržljivost, hrabrost, strasti...Vladar svih oblika fizičko-energetskih.-On je ono što nas ujutru gura na akciju. Sad!-Nema čekanja! Ustaj! Dok Ribe, su za razliku od ovog kardinalnog, promenljiv, fleksibilan znak. Pa 12 polje Zodijaka, pripada Ribama, -spavanje, zamišljenost, snenost...tromost, strah, beznadje...nežnost, za razliku od Ovna-Marsa- Strast, sirov erotski nagon! Prosta reprodukcija. Ribama je to degradirajuće; teže finom senzibilitetu i sinhronizovanosti..polako, stići ćemo....???!!!
I šta nam govori ova kombinacija? Šta nas može naučiti?
Ribe mogu naučiti Marsa da bude otvoren i za druge mogućnosti, da ne mora uvek glavom kroz zid..da može po nekad i da se pronađe zaobilazni put da bi se došlo do cilja..s tim da će Mars uzvratiti Ribama na savetu, te dati im snage ( i buditi ih kada se uspavaju :)) da dođu do tog cilja.- Što je Ribama večiti san - da im se snovi ostvare!
Tako da, pred nama je period koji će nas lagano gurati napred, ali uz odmor. Nema forsiranja, jer nema onda uspeha,presušili bi, sagoreli, osetili veću muku nego što je realna.. Sve što se radi, uticaće na naš nervni sistem, tako da, usporiti maximalno; jer na kraju krajeva, sve je ovo priprema za Marsov tranzit u znak Ovna. Sad sakupljamo snagu, za svu tu Vatru koju ćemo morati da nosimo na svojim ledjima...

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala