Natalna karta - Natalie Wood

Natalna karta
Natali, kao što se vidi na karti, imala je Sunce u Raku u konj.sa Marsom i Plutonom u 10 polju, što ukazuje da je bila jaka, energična, ali i veoma osećajna osoba. Njen Asc u vagi, čiji je vladar Venera u Devici u 11p. pokazuje sposobnost za pažljivo analiziranje i biranje, što su osobine koje su joj pomogle pri izboru uloga u kojima će igrati. Merkur u Lavu, takodje u 11p.,ukazuje na smisao za komunikaciju, a ovo potvrdjuje i Strelac u 3p., sa Jupiterom u 5p., 


Mogla je biti i političar, ali je njena majka odlučila da ode u glumice. Mesec koji vlada njenim Zenitom, kao i Suncem, Marsom i Plutonom, smešten je u Biku. u polju javnosti. Njegov trigon sa Venerom i egz.sex. sa Jupiterom pomogli su joj da prihvati mišljenje publike o sebi i da bude uspešna filmska glumica. Mesečevi izazovni aspekti sa stelijumom u Raku ukazuju na dominantnu majku, kao i na Nataline sukobe sa njom. Takodje, ovo ukazuje i na njenu ambicioznost i dobru finansijsku situaciju - mada je iskusila nekoliko uspona i padova u tom smislu, koje potvrdjuje Pluton, vladar 2 polja, koji je u kvadratu sa Mesecom i u inkonjunkciji sa Jupiterom.
Jupiterova opozicija sa Venerom mogla bi da ukazuje na samopustljivost, a Natali je to izrazila kroz ljubav za vino. Možda je bilo i nekih drugih slabosti, kojih nismo svesni. Mars, vladar njenog 7 polja, u kvadr.je sa Mesecom u 7polju, čime ističe mogućnost problema u braku; to da će imati više od jedne veze naznačava Venera u opoz.sa Jupiterom, kao i vadar 7p., u inkonjunkciji sa Jupiterom.
Njen ljubavni život, kao što je poznato, obeležio je čuveni Vagner sa kojim se je razvela, te su oboje imali po brak itd.pa se vratili jedno drugom-e nama je zanimljiv taj povratak bivšem partneru- što ukazuje neki Saturnov aspekt. Saturn je u njenom 7p. i pravi 120 sa Merkurom u 11p. koji označava treću ozbiljnu vezu. To, naravno, ne znači da će svako ko ima Saturna u polju braka razvesti sa mužem, pa mu se posle ponovo vratiti, ali u slučaju nje, ovaj aspekt daje mogućnost takvog dogadjaja.
On takodje ukazuje da su je privlačili stariji muškarci, da traži saturnovski autoritet, moć, kontrolu, i sigurnost kod partnera pre nego kod sebe.
Njen ljubavni život je jako zanimljiv, imala je aferu i sa Elvisom Prislijem, Veronom Bitijem, itd..i Ričardom Gregsonom koji je i postao njen drugi muž.
Bila je nominovana za Oskara za uloge u filmovima: Buntovnik bez razloga, Sjaj u travi, Ljubav sa strancem..svaki naslov ''njenog'' filma, kad bi samo na naslove obratili pažnju, mogli bi da pronadjemo simboliku u njenom Natalu.

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala