RIBE - BEBIN HOROSKOP

Horoskopski znak Ribe je treći Vodeni znak. Planeta koja je vladar ovog znaka je Neptun. Boja je morsko zelena, metal je lim. Ribe imaju sasvim idealistički pogled na svet. Veoma su maštovite i kreativne. Emotivno osetljive, i sklone menjanju raspoloženja. Može im nedostajati praktičnost i koncentracija.
Male bebe Ribe su nestvarno magične! Taj sanjalački pogled će vas i u najvećoj ljutnji razoružati! One su poput Petra Pana, večita deca koja i nemaju nameru da odrastu! Na kraju krajeva, i po izgledu deluju nežno, mazno i krhko. No, to često može da prevari, pa da pomislimo da nikada neće izaći iz svog carstva snova.

Po simbolici Neptuna, vladarstvo je nad snovima; pa tako male Ribe, veći deo dana provedu sanjareći. Roditelji se mogu uplašiti tišinom svoje bebe; ali u stvari, one na taj način pospešiju brigu roditelja o njima.To je samo maska, ali i dozvoljeno im je. Svako se bori do svog cilja, na svoj način!
 Puno pažnje i ljubavi im je zaista potrebno da bi bile srećne, te da se nikad ne desi da se povuku u svoj svet. Igrajte se sa malom Ribom, smejte se, mazite je i grlite u svakom trenutku! Ovo je najosetljiviji znak, te se i lako uznemiri; a plač može biti toliko bolan, da i najtvrđe srce bi pretvorilo u suzu.
Malim Ribama apetit varira, zavisno od raspoloženja. Ne moraju biti probirljive u hrani, ali će daleko bolje jesti, ako hranjenje uključuje dodatno još neku igru. Ribe vole da se smeju, i vole smešne scene. Mogu biti pravi mali vragolani, koji će svojim šeretlukom i vama izazvati osmeh. Prosto teško je naljutiti se na malu Ribu.
 Jedan od problema kod malih Riba, može biti spavanje. Poželjno je da se unapred pripremite za maratonsko nespavanje! Vaša beba će zaspati samo ako je toliko umorna da više ne može ni da se pokreće, ni smejulji. Mada, to nije garancija da se neće probuditi nakon 15 minuta! Ne voli da propusti nikakva dešavanja u kući; i što bude veća, to će više uz vas sve ići. Taman posla da je ostavite samu! Može se jako rastužiti, a i naljutiti - što ste je samu ostavili!
Što se igrica i igrački tiče, male Ribe imaju tako jaku imaginaciju, da i najobičnija kutija može biti magičan zamak. Vremenom će same osmišljati nove igračke, a bajke i basne su više nego dobrodošle! Pre spavanja je obavezna neka nežna priča, kako bi vaša beba spokojno spavala. Podrazumeva se da mama  uvek mora biti u neposrednoj blizini, da svoju bebu pokrije u toku noći- a ona će se zasigurno  mnogo puta otkriti, ili zatražiti samo gutljaj mleka, iako nije gladna. Ona mora biti sigurna da ste uvek tu za nju, i da ćete na njene zahteve odgovoriti blagovremeno!
Nemojte štedeti na svoju magičnu bebu ni trenutak pažnje i ljubavi! Razvijajte njen unutrašnji svet, neka bude pravi mali tragaoc za čudesnim svetovima!

M.W.

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala