HOROSKOPSKI ZNAK - OVAN

Vladavina Ovna : 21.mart - 20.april
Element : Vatra
Kardinalni muški vladajući znak
Prvo polje u horoskopu je analogno znaku Ovan
Planeta koja vlada Ovnom je Mars
Boja : crvena
Metal: čelik, gvožđe
Kamen: Koral, Rubin, Ametist
Biljka: Djurdjevak
Povoljni dani : ponedeljak, utorak i petak

Sazvežđe Ovna se prostire po 8* iznad i ispod Ekliptike između longituda 0* i 30*. Sazvežđe se nalazi na severnoj nebeskoj hemisferi na 86 zvezda vidljivih golim okom.Osobe rodjene u znaku Ovan su strastveni avanturisti. S obzirom da je pod njihovim znakom vladarstvo prvog polja u horoskopu, oni su rodjeni pioniri. U svemu vole da su prvi, pa im teško pada kada se dogodi da su sledbenici. Neće tu dugo ostati. Jurišaće i svim sredstvima se boriti da zauzmu vodeće mesto, o čemu god se radilo. Vole uzbudljive događaje, pa tako i svako takmičenje, za njih je samo podsticaj za dokazivanjem, kako, eto, ne da su bolji od drugih, nego su najbolji. Energiju crpe sa svih strana, pa u poslu su predani do krajnjih granica. U ljubavi kod Ovnova dominiraju strast i ljubomora, te škola koju ovaj znak treba da nauči je - tolerancija!

Kako Ovnovi vole da su u svemu prvi, tako mogu biti i pravi inovatori u poslu. Međutim, problem sa ovim znakom može biti što ne trpe nikakve pridike, savete ili podučavanje. Mogu biti neverovatno netolerantni, svadljivi i arogantni. Ali su pošteni. Svojim radom ostvaruju zasluge, te, ako iole mogu poštovati konkurenciju, to može biti ona, koja je takođe poštena u radu i koja se bori za svoje ciljeve.
Ovan brzinski donosi odluke. Veoma je odlučan, te i ne ume da istoleriše predomišljanje a još manje neodlučnost. Ako je reč o Akciji - onda ona mora biti u punom jeku! Ako na nešto mora da se čeka, to će Ovna dovesti do ''ludila''. Može stalno kritikovati i gundjati. Za oslobađanje od negativne energije, Ovnovima je uvek najbolje rešenje - sport!
Kako su predani poslu, tako mogu biti i neverovatno napeti, pa im je potrebno vremena da se na nešto drugo iskoncentrišu. U toku nedelje, trebaju bar jedan dan izdvojiti samo za odmor.
Razume se da će Ovan i za 'odmor' biti organizator. Pa, ko bi drugi?! Neće mu biti teško da sve sa lakoćom organizuje, odličan je u tome, i uživa kada sve bude baš kako je on zamislio.
Ovnovi su harmonični sa ostalim vatrenjacima - Strelcom i Lavom, dok disharmonični su sa Rakom i Jarcem.
 Kako je planeta Mars, ona, koja je vladar ovog znaka, tako su Ovnovi rodjeni ratnici, lideri i optimisti, sposobni za velika dela! Vole disciplinu, oružje i borbu! - jer je planeta Mars, planeta ratnika!
U prijateljstvu su lojalni, ali i veoma osvetoljubivi kada su povređeni. Naglo se ljute, i naljute za jako dug period. Retko iskažu zbog čega su ljuti, prosto, eliminišu iz svog života bez ikakvog objašnjenja osobu koja ih je izneverila na bilo koji način.
Kada su sami za nešto krivi, preuzimaju odgovornost.
Vole život i sposobni  su da kroz njega sami sebi krče put. Nemaju očekivanja od drugih. Veruju u svoju snagu i odlučnost. Imaju jaku volju i spretno je slede. Okršaje i gubitke mogu imati u riziku i kocki u svakom obliku. Na sudu, prenagljeno reaguju, pa vrlo često gube. Tu treba biti jako oprezan.
Ranjive tačke znaka Ovan su: glava, oči, uši, zubi. Vrlo često ih muči visok pritisak. Inače, kako obiluju jakom energijom, vrlo retko su stvarno bolesni. Ukoliko se to desi, teško da će odležati bolest do kraja. Kao što sam prethodno rekla, da ovaj znak ne voli savetovanje, tako neće poslušati ni savete lekara. Ovan uvek radi po svom. Pa kako bi bio predvodnik a da ne misli svojom glavom i odlučuje kako treba biti?!
U poslovanju, znaku Ovan, najviše odgovaraju Device i Bikovi, a sa Škorpionima naročito dobro mogu da funkcionišu.
Ovnovi u ljubavi vole izazov, i sve dok on postoji, romansa će goreti žarom koji pokreće i sam Svemir!

MW

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala