RIBE19. Februar - 20.mart
Simbol : Dve ribe
Element : Voda
Ribe su treći promenljivi vodeni znak
Vladajuća planeta : Neptun
Boja : Bela
Metal : Srebro, Gvožđe
Kamen : Ametist, Rubin
Biljka : Ljubičica
Povoljni dani : Ponedeljak i Četvrtak
Srećni brojevi : 2,7 i 8
Sazvežđe Riba se prostire po 8* iznad i ispod ekliptike između longituda 330* i 360*. Sazvežđe dostiže oko osamdeset vidljivih zvezda, ali uglavnom, slabog sjaja.
Prema mitologiji, Ribama odgovara mit o Amfitriti, i to o delfinu koji je nosi. Amfritita je ćerka morskog boga Nereja i njegove žene Doride. Bila je jedna od najlepših morskih boginja. Za ženu ju je izabrao sam bog Posejdon, vladar morskog carstva!

Međutim, pošto je bila boginja znatno nižeg ranga od boga Posejdona, pobegla je kod diva Atlanta, u najudaljenijem kraju mora. Ipak, pronašao ju je Posejdonov delfin i doveo svome gospodaru, koji se potom sa njom i oženio.Tako je ona postala suvladar u carstvu mora!

 Ribe karakterišu sledeće osobine :Misterioznost, romantičnost, sentimentalnost, spiritualnost, religioznost, ali drage Ribe, pored svih lepih unutrašnjih horizonata sa kojima raspolažete, pokušajte da se klonite nemarnosti, pasivnosti i strahova.

Zbog svoje vrlo česte sentimentalne strane, Vama je potreban dominantan partner. Onaj koji će Vas voditi kroz život. Teško Vam je da ''plivate'' sami, prosto, pronađete se u svetu mašte, pa vam je teško kada treba da se suočite sa realnim problemima.Potrebno vam je da vas neko povuče ka realnosti!
 Dešava se da Ribe više vole da se sklanjaju i povlače, nego da jasno izraze svoj stav i mišljenje. Svoj stav i mišljenje najlakše izražavaju kroz umetnost ili neki drugi vid kreativnosti.
Ribe su izuzetno osetljive i odane. Uvek su tu kada treba rame za plakanje, a vrlo često će i same plakati zbog nesreće nekog sebi dragog. Ovo može biti i slaba tačka znaka Ribe; može sentimentalna strana vrlo često biti pogrešno protumačena te i zloupotrebljena. Može se i dogoditi da privlačite sve one koji su u dubokim problemima te koji će potražiti oslonac na Vašem ramenu. Uvek sebi trebate postaviti pitanje - Koliko Vaše srce može zaista da izdrži?!
Vi nikada apel za pomoć nećete odbiti, ali svaki put razmislite, da li to ta druga strana zaslužuje?!
Skloni ste da praštate, i to je jako lepa duhovna strana, jer odaje lepotu srca, ali naučite se granicama; kako Vi na kraju ne bi bili najviše povređeni pred nemoć da zaustavite sopstvenu bujicu osećanja.
Ribe vole porodicu. Vole sigurnog partnera, pa se retko daju u prolaznim avanturama. Ukoliko se desi da se u njima nađu, mogu izgubiti samopoštovanje, te dugo, dugo se kajatu i gristi iznutra.
Po prirodi ste sanjar i čekalica, pa tako o svakoj sugestiji ili budućoj odluci ne volite odmah da date odgovor. Direktni odgovori vas uznemiruju. Sve morate prvo pustiti kroz svoje imaginarne, snene, filtere', pa onda tek doneti odluku. Da li se to nešto uklapa sa vašim vizijama i poimanja života.
Veliki ste čuvar tajni - kada vam se neko poveri, tajnu bi sakrili i od sebe same. Vrlo ste pouzdan i divan prijatelj. Ljudi mogu često da vas ne razumeju, da se poigravaju sa vašim svetom maštarija, ali jedno je sigurno - i ako poštovanje izostane, ljubav neće nikada!
Kako ste emotivni i romantični, tako možete biti i vrlo osetljivi na sve vibracije oko vas. Prema tome, za vaše zdravlje je veoma važan ambijent u kome živite. Za vitalnost vašeg organizma je najznačajniji bogat san. Živite od snova i za snove, pa tako, pronađite mesto u svom prostoru koje ćete urediti baš prema svojoj duši, te tu, kada vam je potreban mir, da imate za trenutak da se sklonite.
Slabe tačke vašeg tela su limfni sistem, noge i stopala, a sklonost imate ka depresijama, glavoboljama i reumatskim tegobama.

MW

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala