MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ 2015.

Od 20.aprila 2015.god Sunce ulazi u sazvežđe Bika.
Bik je prvi zemaljski, fiksni, ženski znak. Te, šta možemo očekivati? Merkur do 1.maja, i Mars do 12.maja, boraviće u tom znaku pa je za očekivati da usporavamo što se više približavaju Blizancima, tj.kraju svog mandata u Biku. Deluje, kao da do kraja će nas više mrzeti da pričamo, da ponavljamo po sto puta rečeno.Iako osećamo da imamo mnogo snage, eto, deluje da smo se i mi umorili.
 Kao da nema ko da nas čuje, te i ako nas sasluša, za sve treba neko vreme da se odradi nešto. No, sve je to priprema za hvatanje zaleta. Pripremaćemo mi za dalji period i stari bajs, podmazati ga, promeniti šta treba da se promeni; pa eto imamo mnogo planova, kad ćemo u punoj brzini krenuti. Ali, to vreme nije sad. To vreme ćemo još malo pričekati.
Šta još loše može biti u prvoj polovini maja? - Aspekt izmedju Merkura, ovaj put u promenljivom, vazdušnom znaku Blizanci - on jeste tu u svom sedištu, ali aspekt sa Neptunom iz Riba! Pa ne znam koliko ćemo uspeti da ostanemo na ovoj zemaljskoj ravni?! Prvo smo usporavali, mrzeći nas i korak da napravimo, a onda odjednom bi sve, u punom jeku maksimalne mašte da uradimo, kažemo, napišemo....sve ovo liči na dete koje pravi svoje prve korake, pa onako, malo i trapavo, u svojoj želji da brzinom krene-padne.

Konfuznost i raštrkanost misli, ko će koga da razume?! Možda ćemo se jedino razumeti ako budemo imali još snage da pričamo o poslu, jer ipak će Sunce i dalje pratiti trigon sa Plutonom, što je više nego dobro za poboljšanje finansija. Ili bar nešto na tu temu. Možda će neko konačno nešto doterati do kraja. Završiti započeto...Nekome će konačno biti lakše, što za ''nešto'' se konačno i vidi kraj. Ali to nema veze sa ljubavnim životom. Da me neko pogrešno ne shvati. Ima veze najviše sa odlukama. Spore misli, dobijaju ubrzanje. I to baš brzinom vetra..
Venera 8.maja ulazi u sazvežđe Raka, pisaću naknadno o tome, ali ne može to biti nikako loše - boraviti u Mesečevom znaku! Nežnost, saosećajnost, briga o drugima...domu...Možda baš u  toku njenog mandata, budu divne emocije pokretač za celu priču tokom Merkura i Marsa u Biku. U ime ljubavi, se sve brže obavlja..
Što se trenutne situacije tiče, pa do 8.maja, prosto rečeno - ''ispipavamo'' teren. Svoje granice. Svoje želje. Svoje mogućnosti.
U drugoj polovini maja ćemo već pokazati šta sve možemo. I to - kojom brzinom! Prema vladavini Blizanaca, pa sa Marsom u tom znaku - ono što ćemo imati da pokažemo su zaista hitre ruke! Brzo ćemo obavljati stvari, one koje nam budu zanimljive, još brže. Stalno ćemo biti u pripravnosti i iščekivanju. Možda nam bude malo koncentracija nedostajala, ali kakva je ona,sada, sa aspektom Neptuna, ovo i neće biti toliko strašno - da ne kažem, bez logike.
Želja za slobodom, i po kojom avanturom, dobijaće snagu. Trenutna pasivnost je samo - trenutna. Sa Venerom u Raku, i Marsom u Blizancima, ćemo puni nadahnuća i želje za ljubavlju i toplinom, osvajati u hodu. Biće to jedan divan, romantičan period - za sve koji su u iščekivanju da se konačno nešto desi!
U drugoj polovini maja, avanture koje su započete, imaju tendenciju da dobiju na ozbiljnosti. Mnogi kojima to za sad i ne pada na pemet, prosto će biti ''upecani'' :) Dok se budu rasvestili, već će biti kasno za kočenje. Mislim da neće biti ni potrebe za tim. Toplo vreme, samo po sebi, greje, i najhladnija srca.
Što se poslovne strane tiče, ma koliko rizici delovali primamljivo, dozvoljeni su samo u ljubavnoj sferi. U poslovnoj, nije dobro vreme za ishitrene odluke. Čuvajte se slatkorečivosti, i moguće prevare. Ne nasedajte na nešto što deluje bolje nego što jeste. Kreativnost biće povećana, ali možda bi mudrije bilo, da se uloži u crtanju planova, pa polako, korak po korak ih sprovoditi u delo. Sasvim promišljeno, sa minimumom rizika.
U toku narednog perioda, što se zdravlja tiče, savetujem da budete  umereni u piću, i strogo vodite računa u saobraćaju. Želećemo da vozimo brže od dozvoljenog, ali to ne znači da nećemo biti kažnjeni zbog toga.
Takođe, obratite pažnju šta jedete, i budite oprezni sa lekovima.

Ljubav i Svetlost neka budu sa Vama!
Astrolog Mela Wonka

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala