Poslovna astrologija

Naravno da je teško promeniti sudbinu, naročito ako umnogome zavisite od drugih ljudi; ali, postoje načini da bar malo preokrenete situaciju u svoju korist, ali nikada na štetu drugih. Potrebno je da osmotrite svoju Natalnu kartu. Ukoliko ne umete da je ''pročitate'' posavetujte se sa svojim astrologom.
Planeta koja vlada poslovnim odnosima je Merkur. Sve vrste dokumenata, ugovora, dogovora, potpadaju pod vlast ove planete. Ovo je i planeta komunikacije, pa ukoliko postoje aflikacije u vašoj Natalnoj karti, po ovu planetu, na njih treba obratiti pažnju, jer mogu ukazati gde zapravo grešite u svojoj prezentaciji. Ukoliko je sama planeta dobro položena, sa dobrim aspektima, tu ste jaki i na to se treba usmeriti.
Pošto sam ovu temu posvetila novcu, element koji je ovde potrebno kombinovati sa planetom je Zemlja.

Treba unapred znati da aspekti/planete koji mogu biti rušilački, su Mars - kada govorimo o nekom oduzimanju nečega, i Saturn - o restrikcijama. Ukoliko se trenutno nalazite pod udarom ove dve planete, poželjno je sačekati povoljniji period. Bar da se pojavi povoljniji aspekt sa Suncem.
Polja koja je potrebno posmatrati su II i VIII. Jer su to polja vaših i tudjih finansija. Krupan novac je obično povezan sa II poljem, ali on se retko odnosi na papirnati novac, uglavnom je vezan za bankovne račune, sef ili druge oblike čuvanja većih novčanih iznosa koji su prikazai u VIII polju horoskopa.

Sada ću koju reč posvetiti  Mesecu.
Povoljni aspekti sa Mesecom su itekako poželjni. Kaže se, da ljudi kojima je prirodno u Natalnoj karti postavljen dobar aspek Meseca i Sunca, imaju više sreće sa finansijama.

Dobar aspekt izmedju Meseca i Sunca govori o nepokretnosti, poslovima svojine isl.
Mesec-Merkur donose trgovinu, posredništvo, konsultacije, izvoz.
Mesec - Jupiter može se odnositi na transport, inostranstvo, turizam
Mesec-Pluton - šou biznis, poslovi vlasništva, Mesec -Neptun-psihoterapija, lečenje, fotografski posao recimo..
Mesec-Uran-poslovi sa akcijama, i neke kolektivne delatnosti društvenog karaktera..
Dok Mesec-Mars se odnosi na pitanje bezbednosti ili samog posla kao pružanje usluga bezbednosti.

Medjutim, nisu dovoljni samo dobri aspekti da bi pokrenuli nešto, naročito ako vaša Natalna karta priča drugu priču. Ali cilj posmatranja planeta je u suštini odupiranje od istih, poenta je ovladati njima a ne one vama. Zato i izučavamo astrologiju. Ne prepuštamo se stihijski sudbini, već se trudimo da idemo korak napred pa tako ublažimo ''pad'' i unapredimo sebe.

Verovatno ste već čitali o Mesečevim menama. E pa praćenje njih u svetu biznisa je veoma važno. Zapravo, ako ste pred bankrotstvom ili na nultoj tački u svom poslu, biće potrebno da se poslužite svim raspoloživim sredstvima kako bi preusmerili simboliku i tako spasili sebe i svoj posao od kraha.
Ono što vam je uvek potrebno su sveće u boji, kristali, praćenje Mesečevih mena i dobra volja da se nešto značajno promeni.
Naravno, pre svakog rituala koji se spremate da obavite, potrebno je obaviti ''Čišćenje'' prostora prema Elementima.
Verujem da znate da su Elementi : Voda, Zemlja, Vazduh, Vatra i Etar. ''Čišćenja'' je naročito poželjno obaviti u vreme velikih preseka na nebu, kao što će uskoro biti letnji Solticijum, Sunce na 0 stepeni Raka. Solticijum je astronomska pojava koja se dešava dva puta godišnje kada Sunce na nebeskoj hemisferi opisuje najvišu ili najnižu putanju u odnosu na nebeski ekvator.Dešava se na 22 dan.
Ali, do tad, i pre toga imaćemo Mlad Mesec sa početkom od 18.maja. Pa ukoliko se spremate da nešto započnete, tad je povoljan period.

Vladavina planeta po danima :
Ponedeljak : Mesec
Utorak : Mars,
Sreda: Merkur
Četvrtak: Jupiter
Petak: Venera
Subota: Saturn
Nedelja: Sunce

Što se tiče satnice, tj.odabira trenutka za započinjanje posla, potrebno je znati da se vladavina planeta menja iz sata u sat. Po sledećem redosledu, s'tim da se uvek uzima za prvi sat vladavina planeta od toga dana.
Raspored je sledeći: Saturn, Jupiter, Mars, Sunce,Venera, Merkur, Mesec pa u krug..Ako je Nedelja, logično je da prvi sat pripada Suncu, pa samo pratite navedeni raspored...Venera, Merkur, Mesec itd.

Kako sam već pomenula kombinovanje boja, elemenata, vremena, na primer, poželjno je da sredom - s'obzirom na vladarstvo planete Merkur tog dana, upalite 3 zelene sveće. Zelena sveća inače simbolizuje novac. Ali ako idete u detalje, onda možete se pomoliti i nekom Andjelu za boljitak u vašem poslu. Jedan od tri princa, koji vladaju Elementom Vatra je Avahel.

AstroMela

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala