ONIKS - TERAPIJA KRISTALIMA

Oniks, potpada pod vladavinom planete Saturn, znak Jarac.
Vrlo često se dešava da osobe sa Saturnom na Ascedentu, instiktivno izaberu upravo ovaj kamen. Ili osobe kod kojih je Saturn dominantan u Natalnoj karti, ili u aspektu sa Venerom.
Iz jasnog razloga je povezan sa ''sećanjima''. Saturn je planeta koja je nosioc karme. Noseći ovaj kamen možemo potpomognuti sećanjima, iz raznih razloga zaboravljenim. Uglavnom sa velikim razlogom. Naročito ako je evidentno da ispaštamo neka dela koja smo činili /ili koja su nam učinjena, u nekom prošlom životu pa sada želimo da ih ''rešimo'' kako bi što mirnije proveli ostatak života i dušu oslobodili patnje koju nosi sa sobom.
Imati i nositi sa sobom ovaj kamen, značilo bi da želite da vaš um prenesete na mesto prethodne povrede. Tako da on pomaže u lečenju starih rana, psihičkih i emocionalnih trauma.
Fizički, oniks pomaže kod apsorpcije energije iz svemira, energije koja je potrebna za lečenje. Dovodi u ravnotežu jin i jang energije unutar tela. Dobro ga je nositi u periodima velikih stresova, jer daje snagu, postojanost i izdržljivost. No, uvek treba biti oprezan sa ovim kamenom jer noseći ga, možda i nesvesno, možete podstaknuti određeni Saturnov aspekt u svom Natalu da počne da ''radi''. Treba biti spreman za njega. 
Što se lečenja tiče, s'obzirom da je pod vladavinom Saturna, sigurno je da je koristan za zube, kosti, bolesti krvi, stopala.. Nosi se na levoj strani tela. 

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala