SATURN U BRAKU


Saturn nije planeta koja bi bila poželjna da se nadje u polju braka. Disciplinovani i egocentrični Saturn ne može unaprediti prirodnog vladara braka - Veneru. Kad god bi Venera lepršala, Saturn bi je sabotirao. Ona bi da se smeje i raduje životu, a za Saturna je život stalno preispitivanje i suzdržavanje.
Ukoliko je pa Saturn dobro aspektovan i u jakom znaku, može vam doneti vrednog, štedljivog i pažljivog partnera.
Kada je u pitanju ljubavni život, ovako položen Saturn


može biti daleko bolji u slučaju kasnijeg braka. Što su mladji ljudi u pitanju, simbolika može biti surovija. Ipak, ono što je sigurno, ma koje godine da su u pitanju, Saturn u polju braka doneće vam lojalnog do ''iznemoglosti'' partnera. Lojalnost, vernost trajaće sve dok imalo nade ima da se nešto može promeniti i poboljšati.
Iskrenost kod Saturna se gotovo podrazumeva. Uvek dodje do tog nekog ''momenta istine'' kada partneri, jedno drugom počinju da otkrivaju sve svoje rane zadobijene u braku. Do razvoda teško dolazi, obično pod izgovorom moralnih ili religioznih principa. No, vrlo često se dešava da se u braku ostaje zbog osvete. Naročito upozorenje može biti ako je i Mars uključen. Ukoliko pak dodje do razvoda, on može poprilično potrajati. Nekad deluje kao prava večnost.
Pozicija Saturna u braku vrlo često ukazuje na razliku u godinama izmedju partnera. Pa, eto sukoba generacijskih. Na početku može delovati da se ima najbolji partner na svetu, jer je iskren, požrtvovan i voljan da ''stvari'' drži pod kontrolom. Medjutim, kada se ljubav van braka desi, ne postoji ta snaga kontrole koja može zaustaviti želju da bude ostvarena. Ljubav je najjača snaga koja menja sve ljudske ''okvire'' i izmišljotine. Pred njom i najsnažniji ratnik pada; pa tako, osoba umorna od stalnog dokazivanja i preispitivanja, vrlo lako se može naći u zagrljaju ''nepoznatog''. Tada obično počinje to teško breme, okova, razaranja i razočarenja. Kada se razmišlja o sve što je bilo, što je moglo biti i što jeste. Osobe sa postavljenim Saturnom u polju braka uvek za sebe kažu da su ''čisti kao suza'', naravno, dok to izgovaraju i proliju isto tako čistih, i najiskrenijih suza. Kako Saturn predstavlja vreme, tako te suze mogu potrajati i trajati dok jednom ne prestanu, ali zauvek.
Ako je Saturn pod teškim aflikacijama u Natalnoj karti, brak će biti jedno tužno i tragično iskustvo.
Nekada položaj Saturna u polju braka nije bio tako tragično iskustvo, jer su na ''delu'' živeli tradicionalizam i poštovanje ,,stečeno,, prema partneru, uprkos svemu. Medjutim, danas, u Eri Vodolije, koja prirodno teži da se donese oslobodjenje od svih okova, normi i pravila, Saturn u polju braka je prava noćna mora. Ljubav da bi trajala, treba biti oslobodjena svih stega i da ''nešto tako mora'', jer ne mora ništa. Slobodna volja je preuzela kormilo, kao i slobodna ljubav.
Jer ljubav i jeste prava kada je slobodna i oslobodjena.
Kada iskreno volimo, mi ne kontrolišemo, niti ucenjujemo,niti provociramo. Ne preispitujemo ni sebe ni partnera. Mi jednostavno volimo.

AstroMela 060 70 79 017

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala