VENERA U JARCUTranzit Venere kroz znak Jarac, trajaće do 17.februara 2016.god.
 KO ČEKA, TAJ  DOČEKA!
Venera u Saturnovom znaku daje osobi ozbiljnost, strpljivost, postojanost a najviše od svega Veru da nešto što čeka, da će dočekati. Nema ovde senzualne lepote, niti naglašene erotike, pa osoba je u stanju da na posebne ljubavne nadražaje čeka godinama. Kao da se u stvari ceo život čeka, na tu neku osobu koja će probuditi sve ono što osoba sa ovom pozicijom u Natalnoj karti misli da je ''uspavano''.

Brak i zajedništvo mogu igrati posebno važnu ulogu u životu osoba sa ovom pozicijom, i to na tradicionalan način. Lako se prihvata da nešto ''tako treba'', iako je srce možda prazno i nesrećno. Prosto, kao da se suočava svakog dana i miruje sa situacijom da je sudbina tako odredila i da ne može biti drugačije. I tako čeka se na poziv, na susret, na sledeći sastanak..pa sledeći...sve u nadi da će jednom ''zavarničiti'' i desiti se ''vatromet'' iznenada, te spojiti srca zauvek a ne samo živote!
Kad ono, vreme prodje, ne dešava se ništa neubičajeno. Sve je po nekom svom redu i redosledu. Sve kao podrazumevano.
Bili u braku ili ne, ista osećanja prate. Osećaj usamljenosti i napuštenosti. Napuštenosti od strasti i ljubavnih igrarija. Nema zavodjenja, nema emotivnih amplituda, nema zanosa. Brak je miran, bez ikakvih trzavica, ali i bez avantura. Dok se ne pojavi neko...ko će uzburkati strasti..ko će i nagoveštaj dati da Nešto može biti drugačije!
Lako bi se na razvod ili raskid odlučilo kada bi se nešto dogodilo, nešto što bi prodrmalo korake. Izbacilo iz koloseka, promenilo red vožnje. Lako, ali se to i dalje ne dešava. Misao je pusta i melanholična. Sećanje seže u daleku mladost, kakvih je tad avantura samo bilo!....ili je to osama stvorila nekakav paralelni svet.
Možda su želje bile drugačije od celokupne realnosti...ali želje su trebale biti ciljevi, a ne samo puka maštarija. Da se samo nije prihvatalo sve što se je nudilo...da se samo nije toliko čeznelo da se oseti Ljubav, možda i ne bi ovako duša bila prazna...a možda ima nade, već sutra!

U toku ovog perioda, tranzit Venere će nam vraćati sećanja u prošlost; šta nam se je sve dogadjalo na ljubavnom planu. Šta je bilo, čemu smo se nadali, i šta je moglo biti...da smo samo drugačije postupali. Setiće nas i na sve boli koje smo proživljavali i čega smo se sve odricali zarad malo ljubavi. U momentima ćemo pokušati da pobegnemo od svega što nas iole čini tužnima, ali će nas ona vraćati da dobro promislimo o svemu. Više nego ikad će nam biti potrebna toplina, zagrljali i nežnost.
Kada se bude završio period ovog tranzita, razmišljaćemo o tome koliko smo se samo načekali za bilo šta; ali vreme prodje a mi i dalje ostajemo da se preispitujemo. Potrebno je dodati dosta ''vatrenog elementa'' u prostor u kome živimo kako bi malo ublažili ''simptome'' ovako hladnog i ustaljenog perioda. Želja da se nešto promeni ipak može biti krupan pokretač da se zaista i počne nešto menjati. Ali ako ne radimo ništa, već čekamo milost zvezda, načekaćemo se još puno godina.
Život nema reprizu.
Duge veze, koje su se pokazale kao stabilne, će verovatno prerasti u bračne, jer ovo može biti dobar period za sve koji su se nadali bebama, a nije im se posrećilo; da sada bude taj period svim čekalicama na radost i veselje.
Svi koji su čekali ''pravu'' ljubav, mogu sresti u toku ovog perioda svoju karmičku ljubav, ili obnoviti neku vezu iz mladosti.
Dok svi oni, koji su neumorno ulazili iz veze u vezu, ovo je odličan period za retrospektivu i odmor, te preispitivanje šta se zaista u životu želi.

AstroMelaNo comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala