SATURN U STRELCU ( kroz polja)

Saturn, stari ucitelj i mucitelj, kako ga nazivaju proizvodeci strah njegovim stupanjem na ''scenu''. Strah i jeste njegovo drugo ime, ako ne posmatramo zivot kao jednu odstupnicu za ''dalje''. Da li verujemo u zagrobni zivot ili ne, Vasioni je sasvim svejedno. Ona radi' po svojim zakonima, a na nama je uz blagodat zvezda dato da lakse izucimo i zivimo tu skolu koja zivot jeste.
Ako posmatramo tekuce stanje na nebu, svakom od nas se je Saturn ''smestio'' u odredjeno polje, kako bi nas naucio da ovladamo simbolikom tog polja.

U koje god polje da nam se nadje, on tu ne mora biti ''los'', on nam samo istice vaznost ''skole'' tog polja. U tom polju ce nam trajati oko dve godine, i kroz razlicite lekcije nas pokoravati ili nagradjivati. Zavisi od nase volje i pristupa, te koliko smo zaista i spremni da ucimo, i koliko ucimo kroz simboliku koju nam on donosi.
Na nebu nam je Saturn u Strelcu. U Jupiterovom znaku - znaku pravde, visokog obrazovanja, religije, morala i filosofije. Kako ce svakom pojedinacno od nas da se manifestuje, zavisi koje planetarne pozicije imamo prvo u Natalnoj karti, a potom koje ce tranzitne planete praviti sa nasim Natalnim.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u prvom polju, znaci da zeli da nas nauci da vrednujemo sebe. Da postujemo sebe. Da ucimo sebe boljim vrednostima. Da se edukujemo, ukoliko je potrebno, jos dodatno. Da smanjimo prkos, a poslusamo svoj unutrasnji glas - sta nam porucuje? Jesmo li zadovoljni svojim statusom? Kako nas okolina vidi? Da li smo dovoljno dobro upoznali sebe? Koje zahteve imamo prema sebi? Da li je potrebno stil odevanja da menjamo? Da li je potrebno sveopstu sliku o nama da menjamo - sigurno da jeste - cim nam se je nasao u prvom polju. Kada nam se nadje u prvom polju, veoma je vazno da ne bezimo od zivotnih situacija i okolnosti. Tu ucimo lekciju da stojimo hrabro na zemlji, samosvesni, pouzdani i zreli.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u drugom polju, vreme je da radimo na promeni nasih navika. Da postavljamo sebi pitanja oko vodjenja finansija, ili da li se zdravo hranimo? Koje su nase lose navike? Zasto ne napredujemo? Zasto nemamo dovoljno novca? Kako da dodjemo do krupnijih para? Da li nas novac uopste voli? Kakav je nas odnos prema njemu? Koliko on znacaja ima za nas? Da li umemo da stedimo? Na cemu najvise stedimo? Itd. Saturnov transit kroz drugo polje nam upravo ukazuje na problematiku naseg budzeta i sta da cinimo kako bi popravili fin.stanje.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u trecem polju, vazno je obratiti paznju na komunikaciju sa drugim ljudima. Koliko smo otvoreni za druge ljude? Kako da poboljsamo komunikaciju sa drugim ljudima? Kada govorimo, da li nas drugi ljudi pazljivo slusaju? U cemu gresimo u svom nastupu? Sa Saturnom u prirodnom polju Blizanaca, vrlo je vazno se dodatno edukovati, i citati neprekidno kako bi se prekinula barijera u komunikaciji, tj. kako bi se oslobodili govornih stega. Ovo polje se takodje odnosi i na nasa kraca putovanja, pa u vecini slucajeva su ona blokirana, kako bi se malo okrenuli i na nasu okolinu. Komsiluk je takodje pod simbolikom treceg polja, pa je pozeljno poboljsati odnose - tu lekciju u tom periodu ucimo.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u cetvrtom polju, tu sebe preispitujemo o odnosu prema porodici? Da li se u svom domu osecamo kao stranac? Zasto nam je mrsko da budemo sa ostalim ukucanima? Sta nas to tisti i gusi kada se nadjemo ''medju zivovima''. Ovde nam je lekcija kako da opstanemo medju zidovima koje ne volimo, koje ne postujemo dovoljno. Problematika je sigrno nastala duboko u detinjstvu, ali na nama je sada da se uhvatimo u kostac sa njom. Uvek se savetuje promena enterijera, oslobadjanja od svake energije koja vec na prvi pogled gusi. Pozitivno je primeniti feng shui kada nam se Saturn nadje u cetvrtom polju. Menjajuci ambijent, menjamo energiju i zracenje oko nas, koje ce nesto kasnije rezultirati i promenom u nama, i nasim ukucanima. No, pozeljno je sa svim ostalim ukucanima saradjivati oko uredjenja prostora u tom periodu.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u petom polju, tu ce nam se ponoviti lekcije iz prvog polja - koliko vrednujemo sebe, i koliko smo spremni da ulozimo sebe kada smo u odnosu sa drugima. Narocito je vazno oko pitanja ljubavnog zivota. Koliko smo samostalni u odlucivanju? Koliko spremni da se zrtvujemo za partnera? Koliko dajemo, a koliko dobijamo i zasto? Moguce je da cemo uci u tom periodu u realnu ljubavnu problematiku, ali sve je to u cilju da bi savladali sopstvene barijere, povratili samopostovanje, i naucili se postojanosti. Ovde Saturn oduzima snagu za uzitak, kako bi coveka naucio da postoje obaveze pa tek onda zadovoljstvo. Ali uvek se preporucuje da covek ne zaboravi na sopstvene potrebe i zadovoljstva.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u sestom polju, uci nas disciplini, kako mentalnoj, tako i fizickoj. U tom polju ucimo kako dobro da se organizujemo, i kako da postujemo kako svoje, tako i tudje vreme. Nije lose voditi dnevnik i toku tog perioda. Mozemo mnogo nauciti se poslovnoj disciplini. Mozemo nauciti kako da vodimo sopstveno knjigovodstvo, i da pravimo dugorocne planove. Tranzit Saturna u sestom polju nece nam dozvoljavati da stvari prepustamo slucaju. Potrebna je jako dobra organizacija, da bi se ovaj period kvalitetno iskoristio a mi bili zadovoljni ucinkom, jer u suprotnom donece nam rad bez satisfakcije.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u sedmom polju, preispitujemo nas odnos prema braku,poslovnim partnerima, nas ''glas'' u javnosti. Veoma je vazno da shvatimo i razumemo nacin na koji nas partner posmatra i zasto nam se cini da dolazi zahladjenje odnosa? Tokom ovog perioda ucimo da trajemo u braku ili partnerstvu iako nista nije onako kako bi zeleli, ili kako je na pocetku izgledalo.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u osmom polju, vreme je da se oslobodimo svega predjasnjeg i uplovimo nas '' brod u novu luku.''. U toku Saturnovog tranzita kroz osmo polje ucicemo o svojoj seksualnosti, unutrasnjem zracenju, ili kako da upravljamo tudjim finansijama. On nam moze ovde doneti ''oslobadjanje'' od svih ranijih neprilika, s obzirom da nam je do osmog, prosao kroz polje partnerstva i polje zdravlja.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u devetom polju, vreme je da preispitamo svoja ubedjenja. Narocito sto se sada nalazi u pravedno Strelcu - pa jesmo li uvek u pravu? Cinimo li dobra dela onoliko koliko mozemo? Jesmo li preispitali svoja religiozna ubedjenja - koliko smo na ispravnom putu? Tokom ovog traznita, Saturn ce nas uciti kako da postujemo tudja ubedjenja, verovanja, nacin zivota i filosofiju. Korisno je tokom ovog perioda putovati u zemlje koje su po tradiciji potpuno razlicite od vase.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u desetom polju, vreme je da se preispitamo da li smo postigli sve sto smo zeleli? Da li smo na zeljenom putu? Da li zivimo zivot kakvom smo tezili? Da li ubiramo plodove svih nasih zasluga? Ovo je period u kom tacno saznajemo gde se nalazimo, poziciono. Potrebno je dosta hrabrosti preseci stare puteve, i krenuti ka novim. Potrebno se je uhvatiti u kostac sa odgovornostima, odraditi sve vrlo disciplinovano sto se je ocekivalo od nas. Tokom ovog perioda shvatamo gde smo napravili poslovne greske, da li smo gradili ciglu po ciglu - tu cemo videti koliko nam je ''kula postojana''.

Ukoliko nam je transit Saturna se nasao u jedanaestom polju, vreme je da pozovemo prijatelje, da se ukljucimo u razlicite grupe radi druzenja i razmene ideja. Tokom ovog perioda je dobro pronaci nesto sto ce nam obogatiti dusu i spojiti je sa drugim srodnim bicima. Razna udruzenja, socio.grupe, sta god nas moze ''trgnuti'' iz rutine i svakodnevice.

Ukoliko nam se je Saturn nasao u dvanaestom polju, vreme je za duhovno preispitivanje. Ovaj transit spade u najteze jer se upravo bavimo nasim ''unutrasnjim glasovima''. Kako nas nemiri ne bi savladili, pozeljno se je baviti' religijom, ili bilo kakvom duhovnom disciplinom. Meditacijama, citanjem duhovne literature, obilazanje mesta koja imaju posebna zracenja, rad na sopstvenim energetskim centrima - sve je to jako korisno raditi tokom tranzita Saturna kroz ovo polje, jer ce nas nauciti o nasim pravim duhovnim potrebama. Prosto nas moze probuditi.

Astrolog Milena Mela Tijanic
''AstroMela''  Viber 060 70 79 017

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala