STA NAS CEKA U SEPTEMBRU ?!

Septembar je nekako uvek asocijacija na ''Novi pocetak'', verovatno je to ostalo urezano jos iz skolskih dana. Iz letnjih sandala, prelazimo u nove cipele - pa tako ce nam upravo i ovaj septembar sa Mladim Mesecom poceti - sa pripremom za novu sezonu!
Medjutim, sama konjunkcija Meseca i Sunca (koja spada i u najvaznije astroloske aspekte) dogodice se pod opozicijom Neptuna, pa nam se moze kao neki neosnovani strah uvuci pod kozu! Hocemo li moci jos jednom ispocetka?! - mucice nas pitanje.
Da bude jos teze, Neptun ce biti i u kvadratu sa Saturnom. koji na neku srecu promenio je pravac pa ide direktno, ali retro Merkur iz Device nece nas postedeti svakakvih informacija koje pored gorcine, prikazivace mnogobrojnu ljudsku patnju sirom sveta.

Informacije kao da ce se ponavljati bez kraja, podsecajuci nas na sve minule dane u kojima smo se grcevito borili za napredak. Merkur bice u znaku Device, pa od mnostvo detalja nas moze boleti glava; posto bice u retro hodu, uvidecemo koliko je samo laznih informacija kruzilo internetom, koliko su pakosti i zlobe upijale recenice senzacionalnih naslova - i tada nastupa momenat Mladog Meseca - kada cemo reci - Dosta!
Dosta mi je beskorisnih informacija! Dosta mi je laznih intriga i laznih moralista! Dosta mi je zivota u grcu i bez nadanja! - Vreme je za Vazne stvari u zivotu! - Ljubav, porodicu, Posao!
Mars iz Strelca tokom celog septembra ce praviti kvadrat na Sunce - osecaj gneva, bas besa i revolta nastupice - to je period kada cemo se boriti da isplivamo iz sopstvenog grca i zaista uradimo nesto krupno za sebe i svoju porodicu.
Posto je septembar period analiticne Device, ali zbog retrogradnog hoda njenog vladara, bice potrebno nesto duze da tragamo za nama vaznim informacijama, ali sto je jos mozda i vaznije - potrebno je da ih vise puta proveravamo - narocito ako razvijamo novi posao! Partnerstva mogu biti na velikom ispitu, kao i stara poznanstva, pa budite oprezni sa kim sklapate poslove, i kome dajete informacije.

Sto se nesto romanticnije strane tice, Venera , planeta ljubavi ce vec u septembru biti u znaku Vage, u svom sedistu - pa to obecava mir u ljubavi, postovanje medju partnerima ali i moguc nastavak neke prekinute veze. Bice potrebno detaljnije obrazlaganje razloga za prekid, ali ipak Nova sansa je Nova sansa! - a sa Venerom u Vagi i sextilom sa Saturnom vec daje nagovestaj da ljubav moze krenuti u ozbiljnijem pravcu!
Tokom septembra, posto je Venera planeta estetike, nesto vise cemo obracati paznju na svoju figuru, stil odevanja i generalno izgled. Uzivacemo u lepim stvarima, lepim ljudima, harmonicnim odnosima.

Vasa,
AstroMela

Fotografija : bosanskovrelo.com

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala