JUPITER U VAGI, tranzit

Jupiter, planeta dobre srece, izobilja, pravde, visokog duha, zakona od 9.septembra se nalazi u znaku Vage.
Jupiter je vladar znaka Strelac, devetog polja prirodnog horoskopa. Upravlja putovanjima, znanjima i visokim obrazovanjem, filosofijom, religijom i smatra se dobrocudnom planetom.
Vaga je znak kojim upravlja Venera - planeta Ljubavi, harmonije, estetske lepote, smatra se ''malom srecom''. Vaga je znak koji vlada sedmim poljem prirodnog horoskopa.
Ako bi pogledali sam simbol znaka Vage, sta bi videli? Dva tasa, zar ne? Sta ona predstavljaju ako ne -Balans?!

Ravnotezu, mozda kompromis, diplomatiju; a sada u tom znaku imamo planetu koja tezi da sve podigne na visi nivo izazivajuci ekspanziju!
U krupnom biznisu, odnosu sa javnoscu, politici ce ova beneficna planeta biti vise nego dobro dosla, jer ce svakog govornika usmeravati kroz diplomatiju i kompromis na Balans. ''Koliko ti meni, toliko ja tebi'' bio bi prizvuk ovog aspekta, ali s obzirom da je Venera vladar Vage, ona doprinosi razvijanju bolje komunikacije, mekse, kulturnije nego sto je navedena recenica; ali smisao je taj, samo u ''umotanoj'' formi. Ali ako zelimo tu ekspanziju i napredak, prosto, bice potrebno da spustimo svoje koplje.
Nigde ''ostar'' nastup nece dobro doneti, kritika posebno - Jupiter je napusti znak Device! Sada ''lepa rec, gvozdena vrata otvara''!
Kad sam vec pomenula ''gvozdeno'', moram pomenuti i Saturna koji se nalazi u znaku Strelac, te upucuje da u sta god da se upustamo, strogo povedemo racuna o zakonima i pravilima. Odnosno, ako nam je plan da se upustimo u ''biznis vode'', onda je potrebno pre svega izuciti zakone, posavetovati se, isplanirati celokupnu akciju - jer se Mars nalazi u Saturnovom znaku.
No, ipak, ova ''dobra sreca'' pratice nas cega god se latimo da radimo. Ako su nam potrebni kontakti - nailazicemo na njih; ako nam je potrebno znanje - nailazicemo na ljude koji znaju ono sto je nama potrebno da saznamo. Te sve to primenimo u praksi.

Sa druge strane, kako Jupiter sve prosiruje i donosi obilje, tako se moze dogoditi ''Preterivanje'' - u troskovima, ugadjanju sebi, svakoj prekomernosti koju Saturn u Strelcu nece tolerisati; pa se moze dogoditi ukoliko ne ispostujemo 'Vagu -Balans'' da ostanemo kratkih rukava u finansijama.
Sa trece strane, znak Vaga upravlja i partnerskim / bracnim odnosima te je za ocekivanje poboljsanje istih. Venera svuda unosi harmoniju, pa iskoristite ovaj period za pozitivne misli, vizualizacije i kreiranje boljeg zivota. Kako za sebe, tako i za svog partnera i porodicu. Jer zapamtite - ''Koliko das, toliko ces i dobiti.'' To je kao ''pravilo'' ovog aspekta. Velikodusnost je velika u davanju; ali, svako koliko voli da daje, toliko voli i da prima.
Kad god sebi nesto kupite, setite se i onih koje volite ali i onih koji nemaju - pa udelite od onoga sto imate i njima. Ima radosti u podeli, shvaticete to kada pocnete da dajete - jer ce vam Kosmos odgovoriti desetoduplo!
To je jako vazno da se shvati kako bi se ubralo' najbolje od ovog tranzita.
Ako je Jupiter zakon, a Venera lepota - onda je ovo zakon o lepoti! Lepoti u sveopstem smislu! Nije tesko podariti nekom osmeh, lepu rec, nezni dodir. Pokusajte, videcete kakva je posledica toga.
A ukoliko ne verujete u Srecu i dobre okolnosti - vreme je da poverujete!
Od 5.februara Jupiter krece retrogradno, te ce biti umanjeno njegovo dejstvo.- 8.juna
Od 3.marta Venera krece retrogradno - 14.aprila
Od 5.aprila Saturn krece retrogradno.- 24.augusta
Od 2.augusta Uran krece retrogradno.- 1.januara 2018

Ostanite mi dobro,
AstroMela

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala