Neptun kao iluzija, vizija i snovidjenje

Neptun, planeta haosa i obmane, mentalne i spiritualne spekulacije, vizija i snova. Bez njega nema stvaranja, ni kreativnosti. Bez njega nema nemira, ni slatkih nocnih saputanja. Nema carolije, niti boja koje nam svakog dana docaravaju lepotu sveta vidljivog i nevidljivog.
Sa njim je u svakom vidu umetnosti, mnogo jednostavnije.
Njegove najznacajnije pozicije su na Asc ( u prvom polju) i na Mc-u ( 10 polju) u zavisnosti da li ''obmanjujemo'' sebe ili ceo svet o onome ko jesmo, ili u onome sto radimo.
Prekoupotrebna rec ''obmana'' cini se prejako, iako se najcesce upotrebljava. Pukim realistima, ma koja jaka Neptunova pozicija delovace kao obmana, te laganje, prevara isl. Medjutim, osobama kojima je od znacaja Neptun, blagodarice svom talentu za svu njegovu umesanost u njihovim zivotima.


Pa evo, imamo glumca ( gluma kao oblik obmane, zar ne?) koga je Neptun u jednom momentu tako visoko izbacio na pijedestal pozornice, da je za samo nekoliko meseci dostigao svetsku slavu svojom pojavom u cuvenoj trilogiji ''Lord of the Rings''. Svojom ulogom vilenjaka Legolasa, Orlando Bloom, opcinio je devojke sirom sveta!
Koliko je taj isti Neptun doprineo njegovom licnom ljubavnom zivotu, to je vec nesto drugo; ali svejedno ga je obogatio carolijom trajne zaljubljenosti ( ruzicaste naocare Ve90Ne Bajkovit utisak i idealizacija ljubavna; jos narocito sto mu jeVenera u Ribama)
Fotka je preuzeta sa sajta / reddit.com
Takodje i film ''Pirati sa Kariba'' je doprineo njegovoj popularnosti. Rame uz rame sa cuvenim glumcem Johnny Depp-om.
I naravno, nesto kasnije u trilogiji o ''Hobbit-u'' koji po knjigama prednjaci ''Gospodaru prstenova''.
Naravno, ovaj glumac ima jos mnogo drugih uloga, ali najinteresantije su ove trilogije filma koje oslikavaju sjajno Neptuna i njegovu umesanost u izboru zanra koji donosi svetsku slavu.

Astroloski, zivot ovog glumca je jako interesantan. Uspesno se je izborio sa disleksijom ( jos uvek, ako ga posmatrate u filmu, mozete primetiti re Merkura u konj.sa Marsom i kvadratu sa Plutonom) kao i sa teskim prelomima koje je zadobio padom sa sprata. Mogao je ostati nepokretan, srecom velikom te nije, sto vidimo u snazi i upornosti Marsa u Jarcu. Neverovatna je snaga Marsa u Jarcu, veca nego u ma kojoj poziciji, jer osobu pokrece da se izbori i sa najtezim mogucim problemima kroz istrajnost, cvrstinu i odlucnost.
Horoskop ovog glumca nam lepo prikazuje kako je sve moguce pod ovim nebom kad covek ima volje da pokrene svoju snagu. Makar to bilo i kroz kvadrature sa Plutonom.
Velika je znacajnost Neptuna na ''platnu'' - filmu, fotografiji, snimanju jer daje osobi neku posebnu harizmu sa kojom zraci i privlaci.
Naravno, da njegov znacaj je i u drugih poljima; ali ove dve pozicije koje sam navela su posebne jer dodiruju dve najlicnije i najznacajnije tacke u horoskopu. ( Ko sam ja i kuda tezim? Sta je to sto zelim, odnosno, ne zelim da pokazem? Koje su moje zelje  i moji snovi? Kuda me snovi vode i sta mi zele poruciti? Koji su moji skriveni talenti? Kolika je vaznost boja u mom zivotu? Koliko sam osetljiv/a na vibraciju? Koliko je moj svet obojen carolijom i zanesenoscu? itd. - To bi bila pitanja za neptunovu simboliku.
Neptunovi trigoni su fluid koji nekako prirodno kroz osobu tece. Ako idu trigoni, osoba moze sa lakocom ''obmanjivati'' druge, dok sa kvadraturom se upravo boriti protiv obmane. Zavisi u kom je svojstvu i kontekstu  taj Neptun. Trigoni Neptuna mogu biti sjajni u ma kakvom poslu kroz ideje, posebnost, kreativnost koja je oslobodjena. U kvadratima masta prednjaci, daje zanesenost; no, drugi pokazatelji ce prikazati razloge kvadratura i sta to osoba u sustini zeli da zastiti ili sakrije ( Neptun - maska)
Na bilo kojoj da ste duhovnoj stazi, kroz Neptuna osecate, verujete i nadate se. Neptun moze biti najjsajnija iluzija koju mozete imati, koja vam daje snagu da prezivite.
Cime god da se bavite, ako se odreknete vere i nade u uspeh - pa koje su vam sanse da dugorocno istrajete ma koliko se zalagali?!
Svaka kreativna vizualizacija prolazi kroz aspekt Neptuna i Merkura.
Svaka vera prolazi kroz aspekt Neptuna i Jupitera.
Svaka Ljubav prolazi kroz nadahnuce Neptuna i Venere.

Ostanite neptunovci kada vas Saturn baci na hladno tlo; jer covek bez vere je poput biljke bez korena. Vrlo kratko cvet opstane.

Ostanite mi dobro.
AstroMela Viber 060 70 79 017

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala