HOROSKOP I CVECE

U astrologiji sve ima svoju simboliku pa tako i cvece. Kada bi momci znali polozaj Venere svoje drage, mogli bi vrlo lako da otkriju koji cvet mirise na nju i koji bi je ocarao.
Bas poput devojke, sve sto je mirisljavo je u simbolici planete Ljubavi - Venere.
Prema boji znaka u kom se nalazi vasa Venera mogli bi da otkrijete koji je vas cvet, pa kroz ostale aspekte da dodajete nijanse sve dok ne dodjete do pravog tona, i pravog cveta koji bi upravo opisivao vas - Ko ste? Koje su vam zelje? - i sta vas inspirise?
Ali ne samo cvet, vec i sama biljka koja bi za vas mogla biti kako lekovita, tako i ubojita - takodje stoji u opisu kako Venere, tako i Meseca.

U simbolici Meseca je svo cvece koje cveta nocu.
Najneobicnije cvece je ''Dan i noc'' koje se vezuju za rusku legendu o devojci Ani koju je momak zaveo pa otisao, obecavsi da ce se vratiti. Cekala ga je celog zivota, nadajuci mu se i danju i nocu. Kada je umrla, legenda kaze da je na njenom grobu izraslo upravo ovo cvece koje danas simbolise  - nadu, ceznju i tugu.
Tri perioda zivota jedne devojke reflektuju se u tri kolorita cveta koje cveta dan i noc - pod trobojstvom simbolika je Neptuna, Jupitera i Venere.
Kvadratura Jupitera i Neptuna govori o njegovom laznom obecanju. Kvadratura o Neptunu i Veneri o njenom razocarenju i neutesnosti.Ruzice su uvek bile i uvek ce biti simbol Ljubavi - Venera ili Mesec u Raku prikazace beli cvet, pa tako i belu ruzu kao simbol nevinosti i cistoce u Ljubavi.
Jarko crvene ruze simbol su strastvene Ljubavi. Kada momak pokloni devojci crvenu ruzu, pokazuje joj koliko je istinski zeli i koliko je ocaran njom.
Roze ruzice, kao na slici, u kombinaciji sa belima su karakteristicne za snase i vencanja, jer su u simbolici Jupitera i Venere u Vagi.


 Ljubicice spadaju u nezno cvece sa kojim treba pazljivo postupati. U simbolici su Venere u Vagi, ali i u Devici i Jarcu - narocito bele koje prikazuju skromnost. Ukoliko primetite da u prostoru vase devojke bujno rastu bele ljubicice, znajte da pred vama je devojka izuzetno skromna ali i osteljiva. Svaka druga nijansa ljubicice opisivace tajne zudnje vase voljene. Ljubicaste ce reci da je mastovita i kreativna, ovako puprurne kao na slici da ima stila u odevanju i sminkanju i da tezi perfekciji.
 Narcis je u cistoj simbolici Venere u Lavu. Svima je jako dobro poznata legenda o Narcisu, pa tako se ovaj cvet vezuje za samoljublje, tastinu i ambiciju.
Ukoliko momak pokloni devojci ovaj cvet zeli da joj kaze da je najlepsa devojka koju je sreo, i da joj se beskrajno divi. Kao i da je vreme novom pocetku, posto je to cvet koji nice medju prvima.

Orhideja je cvet u simbolici Venere i Neptuna. Govori o ocaranosti i zacaranosti. Moze da simbolise i zelju za ljubavnom romansom. Ukoliko momak pokloni devojci ovaj cvet zeli da joj kaze  da je za njega posebna, da zudi za njom i da zeli da im veza uspe.Ne postoji cvet koji ne odise lepotom, kao sto ne postoji ni devojka koja nece osetiti poruku cveta koji joj je pojklonio njen voljeni. Cvet i devojka su Jedno bice, jedan zanos, bez kog bi Kosmos bio samo pustos bez nade u opstanak.
Cvet je uvek paznja koja ostavlja trag.
Cvet ne kosta mnogo, a govori sve sto je potrebno reci.


No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala