Tarot-Glavne Arkane-Tumačenje
  Ovih dana odgovaram na pitanja vezana za 22 glavne tarot karte (adute). One predstavljaju na simbolični način slike našeg životnog puta i iskustva. One su slike životnih putanja za koje se svesno ili nesvesno opredeljujemo i kroz koje prolazimo kao i vid naše komunikacije sa astralnim svetom. 
  Tih 22 aduta mogu odgovoriti na neka vaša pitanja kroz etape i vremenske periode kroz koje vam se nešto dešava, jer svaka od njih je vezana za određeno stanje u kojem se nalazite sada dok ovo čitate. 
Probajte da usmerite pažnju upravo na to kroz šta trenutno prolazite, kako se inače osećate u svojoj trenutnoj životnoj fazi i da iz te faze izvučete pouku i njenu definiciju. Ako na primer osećate da vas u poslednje vreme i trenutno stalno preokupira jedan te isti problem bilo koje vrste ili neka nerešiva situacija, probajte da definišete iz te situacije jedno pitanje, bitno  pitanje na koje vam je potreban odgovor. Tako konsultujemo zatim tarot i izvučemo najpre jednu od 22 karte, a majstor tarota daje svoje tumačenje. Na vama je da odlučite da li će te poslušati ili odbaciti savete iz tumačenja.   Skoro sam imao zanimljiv razgovor sa devojkom, inače škorpijom u horoskopu, koja od kada je nedavno završila fakultet, vratila se u svoje rodno mesto zbog posla, a pritom joj nedostaje grad u kojem je studirala kao i način života u velikom gradu. Ona ima osećanje da je taj povratak u varošku sredinu guši, sputava, oduzima energiju, da u tom mestu, pošto je dugo bila van njega, više nema pravih prijatelja, da teško pronalazi ljude sa kojima može opušteno da komunicira i da joj se život sveo na konstantnu rutinu (kuća-posao). To su informacije koje mi je dala u opštem njenom utisku o sadašnjosti. Zatim je postavila pitanje tarotu koje se odnosi na njenog bivšeg momka sa kojim je bila u dužoj vezi dok je studirala, ali su posle 5 godina zajedničkog života raskinuli. Nju je zanimalo, pošto je  otkrivala koliko joj on nedostaje, da li će možda ponovo nekada biti zajedno. Kao odgovor na to pitanje, izvukla je kartu broj 4. koja označava Kralja ili Cara.

  Ta karta je simbolizovala njeno trenutno kretenja kroz život između hladnog i mračnog razumevanja sveta oko sebe i novooktrivene mudrosti koju je videla u jednostavnom načinu života svoje porodice. Izvlačenjem ove karte, njena želja za muškarcem koji joj nedostaje u trenutnom životu je kulminirala, jer kraljici je neophodan kralj. Nažalost, ova karta ne predviđa njoj povratak muškarca sa kojim je već bila u vezi, ali joj predviđa snažnu osnovu za dalje životne uspehe, posebno one u poslu kao i mnoga nova poznanstva. Broj 4 je u ovom slučaju bio njen lični krst, onaj koji već jako dugo nosi u sebi, a kralj ono čemu teži, zaokruživanju, jedinstvu dva pola. Istovremeno je kralj slika onoga što ona odbacuje, jer iako se njeno pitanje odnosilo na bivšeg momka, on je ovde više igrao ulogu opšte slike muškog pola iz ženskog ugla. Muškarac koji u njoj budi najjača osećanja, a i osećaj velike stabilnosti je jedan drugi sa kojim ona smatra da ne može biti, ali, koji kod nje vidiljivo izaziva najveću količinu sreće kada govori o muškima. Ona to zna u sebi, ali je prepreke okoline ometaju kao i njega da se počnu posmatrati kao par iako se radi o evidentnoj, skoro dečjoj žudnji jedno za drugim. Arkana 4 upravo govori o ovoj misterioznoj ljubavi koji se ujedinjuje između prvih starih kraljeva i kraljica. Ona je i to davno ljubavno sećanje na prve kraljeve ljudskog roda. Ta karta poziva na hitno delanje (kralj je uvek zakonodavni, akcioni, praktični, delatni faktor) iz ljubavi, posebno ako se radi o starim prijateljima ili ljubavima koje smo zaboravili. Neophodno je osvojiti staru ljubav kojoj zbog neiskrenosti, nesigurnosti, straha, stida ili nečeg drugog nismo smeli da priđemo. Neophodno je iz ženskog ugla, uvideti drevno kraljevstvo u sadašnjim muškarcima. Akcija izvlačenja Kralja, upućuje na potrebu za bezazlenim delanjem iz ljubavi, srcem. Korisne vežbe i prakse za osobe koje izvuku ovu kartu su gledanje u tišini u plamen sveće i učenje ljubavi, uz stalno prisutno uverenje i mantru da je ljubav moguće naučiti i samim tim ponovo osvojiti. Nužno je dopustiti da plamen ljubavi uđe u nas, da nas ponovo osvoji i da mu se nadamo tako što ćemo naučiti da postanemo kraljevi i kraljice ljubavi. Ponavljaj u sebi: Ja mogu da volim/Ja mogu naučiti ljubav/Ja mogu videti da je ista zvezda iste Ljubavi bila u svemu što sam do sada Volela!


         
Orifiel, snovatumacenje@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala