VENERA U RIBAMA

''Ja sam Prva i Poslednja; Ja sam obozavana i oskrnavljenja;
Ja sam kurva i svetica..'' Pesma nad Pesmama

Ljubavi, ostani mi tajna. Ostani mi nedodirljiva i daleka. Ostani neshvatljiva, nevoljena, nespokojna - jer kuda bi mene Put vodio, ako ne mracnim ulicama zalutalih?
Kuda bih posla ja, ako ne bi me samo naslucivanje vodilo da negde postojis Ti...jer moras postojati, a ja te moram naci!
Potraga za ljubavnim idealom gotovo je dozivotna osobama sa ovom pozicijom Venere. Jer prema znaku Riba i 12 znaku Zodijaka, poslednjem u nizu, govori o dalekim predelima, tajnama i usamljenosti. Kad da se je sam bog osame uvukao pod kozu ove Venere, pa je 300 biceva udaraju da iznova i iznova pakuje svoje kofere i na dalek put se sprema. 
I nije vazno koga je danas volela, ni juce. Ni koga je do juce osvajala da bi dobila danas. Bas onda kada je ljubavni zar na svom vrhuncu, pocinje da deluje kao da nije dovoljno dobar. Nije dovoljno savrseno.


Skoro pa da je sasvim pogreseno. Sve joj se je samo ucinilo, te iako se je do poslednjih 5 min smejala, vec je gotova na plac i spremna na povratak....a kuda bi ona? Kuda bi san od hiljadu snova ako ne u svoja cetiri zida osame. Osame, duboke i strasne, bas kao i neodoljive i prekopotrebne.
U poslednjem casu, najlepsa molitva. Od najsuznijeg oka, najlepsi osmeh. Od najjaceg vriska, pesma Andjela.
Ne, nema lepse Venere. Nema lepseg obojenog platna, do onog iscrtanog stopalima u koracima. Ovo je set duginih boja koje ocaravaju i zbog kojih se pesme pisu. Ovo je san svake devojke da mora proci ispod duge da bi se susrela sa svojim draganom.
Ovo si ti - koga ne poznajem, al zbog kog mi zivot ne bi imao smisla.
Moj zivot je potraga; vecna i apsolutna. Moj zivot je san o usnama koje sapucu, dok oci su u seni nevidljivog i tajnog.
Nema tog ubogog koga moja ruka ne bi ugrejala. Niti ima tog uplakanog, koga moje srce ne bi utesilo. I nema tog odbeglog - koga ne bih uspela da nadjem i pronadjem. Jer svaki put kad ja Tebe pronadjem, Sebe sam nasla!
Sastavi me od milion delova da bih te ponovo dostigla. Samo na tvoj prag stala, bez sanse za povratkom. Bez sanse za pomilovanjem. Bez sanse za borbom u sve ono sto sam verovala. Do juce se molila.
Do juce zalila.
Pokusala sam sve, nisam uspela. Nosim svoj teret sa sobom u dubine nocnog mira.
Nisam te se odrekla.
Ne. Ne, nisam ni poklekla.
Do samog Boga i Boginje, i Bogova - Moje srce vodi me.......Pokusala sam sve- Pomozi mi Ja ne znam kuda je otisao??!!!
Venera je egzaltirana u znaku Riba. U Neptunovom znaku ona na najsuptilniji nacin zavodi, osvaja i ostavlja. Ona zivi od zanosa dovoljno jakih da mogu pokrenuti citav okean emocija. Sve sto je manje od toga, nije dovoljno dobro. I nikada nece biti dovoljno dobro, jer sve je sklono promeni i trosenju.
A nju nedostatak sensiteta u rov gura; u osamu mracnu, bespomocnost i jad.
Ali, mora se ona povuci, ne bi li osetila svog srca ritam. I drhtaj. I bol.
Ako ljubav bol ne nanosi, kao da nije ni postojala. Ako ljubav ne bezi, i ne odoleva njenim carima kao da nije ni vredna.
Sto je ljubav dalje, cini se da je bliza. Gotovo pod prstima osetna. Samo sto usne nisu dotakle svoj odraz na staklu.....koje kisa rosi..kao lice neveste suze...
Koracaj dostojanstveno i gordo, moja usnula Venero! Samo Nebo ti je granica!
Otvori sedmu Kapiju Svemocni, da bi nevesta tvoja stala na prag.
Prasnjavim bosim stopalima gazim Put.
Radost je u meni, stizem Ti moj voljeni.

MT

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala