MARS U POLJU BRAKA

Mars kao planeta ratnika, snazne energije i samostalne prirode, u sedmom polju, polju partnerstava i braka, kao bracnog partnera donosi enegicnu osobu, strastvenu, koja u brak donosi inicijativu.
Kada je Mars dobro postavljen u ovom polju u Natalnoj karti, on pokazuje energiju partnera, njegovu/njenu zelju za dominacijom, strast kojom vodi i snagu libida kojom osvaja. Medjutim, kada je Mars slab ili izuzetno los, narocito ako je ugrozen od Saturna ili Urana, itekako moze doneti niz problema, svadja i svakakvih lomova. Kada je samo slab, u svom padu, on moze ukazivati da partner nema toliko upravljacke snage kako se misli ili kako se predstavlja, pa moze dovesti do niza problema u vodjenju samog braka. Moze se dogoditi da u nekom momentu prosto odustane od svega i prepusti se sudbini odn. sve ostavi u rukama suprotne strane.

Pozicija Marsa u sedmom polju uvek moze biti opasna ako se izaziva. Nikad nije pozeljno izazivati datu simboliku iz Natala, ma koliko da je dobro postavljena. Jer Mars je ratnik bez srca i misli, on prosto reaguje i deluje. Moze ukazivati i na jake strasti, ali i na naprasitost i samovolju.Mozemo dobiti i neverovatno strastvenog ali i tvrdoglavog partnera koji nije spreman na kompromis ili dogovor. No, kako je ovo polje ''partnerstava'' u celini, sa samovoljnim ponasanjem ne stize se daleko. U slucaju prekida saradnje ili razvoda, zavisi o kakvom partnerstvu je rec, dolazi do teskih sukoba i ruznih reci. Razvodi su obicno jako teski i mucni, jer sve dok su dvoje povezani nitima bracnih zaveta - oni ratuju!
Potrebno je biti jak strateg da bi se odrzao balans na ljubavnom planu. Mnogo ljubavi i bar zelje za kompromisom kako bi se izgladile  strane izazvane obicno nedovoljno iskazanim ljubavnim zivotom.
Da bi se odrzala strast koja se ne bi pretvorila u rat ili nadmetanje, potrebno je negovati poverenje i zainteresovanost za eros.
Mars narocito jako pocinje da deluje nakon bracnog zaveta. Do tad, on moze biti sjajan pokretac za oboje. Zato on vrlo cesto odlaze samo vencanje.
Kod osoba koje su shvatile njegovo znacenje u svojoj Natalnoj karti, mogu zajednickim dogovorima i borbom, da prevazidju sve probleme koje on moze da donese, te na taj nacin i obnove strasti i ponovo zavedu jedno drugo.

Mela Tijanic, astrologNo comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala