Mesec u znacima 2

Znate li gde vam se Mesec nalazi u Natalnoj karti?


Mesec u karti prikazuje nas unutrašnji svet. Onaj svet koji drugi ne vide. Kako je Sunce - ono svesno budno oko; tako je Mesec nesvesno i sanjivo.
Mesec utiče na naše instikte i emocije. Predstavlja Želju koja se pre i prvo u nama radja, pa potom dopire do svesnog odn. Sunca.
Mesec prikazuje naš skriveni svet, dubok u nama, emotivan i bez logike. Kao Ljubavna emocija - volim ga iako ne znam zasto, no prosto je tako. :)
Sa Mesecom ''vidimo'' sve ono nevidljivo budnom oku - miris, ukus, dodir..Ljubav, bes, mrznju, ljutnju,radost, srecu.
Prema znaku u kom nam se nalazi Mesec mi ćemo reagovati. tj. imati reakcije. 
Prema polju u kom se nadje prikazuje najdublji interes, odn. želju,brigu ili strepnju prema simbolici datog polja. 
Mesec je naročito jako postavljen u Natalnoj karti kod ljudi koji se bave nekim vidom umetnosti, ili ako su humanisti, a mnogo manje je izražen kod osoba koji su praktičnih profesija.
MESEC U VAGI : Vaga je znak partnerstva, ljubavi, estetike, otmenosti pa sa položenim Mesecom u ovom znaku donosi osobama prefinjenost, otmenost, želju za skladom i uravnoteženim odnosima. Osobe sa Mesecom u znaku Vage ne vole grubost, iritira ih svako bahato ponašanje, nekulturno i bez ikakvog poštovanja. One izbegavaju svaku neprijatnost koliko god je to moguće a vole da su u društvu u prefinjenom

i dostojanstvenom okruženju. 
Sa Mesecom u Vagi uvek postoji težnja da se vodi radostan i udoban život. Kada bi bilo moguće da svakodnevno hodaju po laticama ruža, okruženi svojim omiljenim knjigama, muzikom i ljudima dostojnim njihovog prisustva, bili bi najsrećniji! Ali kada se radi o problemima, poteškoćama i stvarima koje treba konkretno i odmah rešiti, ne snalaze se baš dobro jer ih remeti svaka nesuglasica. Kao da ispadnu iz ravnoteže, i posle im treba vremena dok se povrate i shvate šta se to sve desilo?!
No, ipak, o čemu god da se radi pokušavate logikom i racionalnim objašnjenjem da se služite. Ne oslanjate se na emocionalne doživljaje prilikom donošenja odluka. U skladu sa raciom i reagujete.
Osobe sa Mesecom u Vagi su vrlo harizmatične osobe. Kao da u sebi imaju čudesan magnet sa kojim plene druge ljude i njihovu pažnju.
Vole lepotu i harmoniju u sveopštem smislu. Sa ljudima se uvek trude da ostanu u dobrim i fer odnosima, ali u ljubavi, tokom života najčešće samo nekoliko puta dožive istinsku ljubav. Vole udobnost i stabilnost, sigurnost u vezi. Čim *kolo krene niz brdo* povlače se, jer smatraju da gde se je pojavio nesklad izmedju dve duše, tu mesta više nema ljubavi. Dok u odnosima sa drugim ljudima, uvek će želeti da pomire ratnu stranu i koliko god je moguće stvore balans.

MESEC U ŠKORPIJI : 
Mesec u ovom Marsovom/Plutonovskom znaku osobama donosi neverovatni unutrašnji magnetizam i strastvenost, koje samo površinski može delovati sexualno. Njihove potrebe su mnogo dublje. Potrebno im je povezivanje na dubljem nivou. Strast ih pokreće,i uvek su svesni svojih dubokih emocija kojih se ne odriču lako. Tako da za ljubav su spremni žestoko da se bore.  Mogu biti itekako posesivni, i izuzetni osvajači prilikom zavodjenja. Kako ne odustaju u osvajanju cilja, spremni su celog sebe da daju kako bi ambicija uspela a njihova misija dobila baš ono što su želeli. Kako su u stanju duboko da se povežu sa odredjenom osobom, da vole do kraja, tako mogu kada gube i da pate bez predaha. No, kako je Pluton planeta transformacije, tako i svoju tugu mogu pretočiti u novu snagu za borbu! Pate dok pate, i onda se podižu sa žestoko jakom emocijom, najčešće obojeno prezirom,a neretko i mržnjom. Onda nastupaju sasvim drugačije, transformisu se kao u drugu osobu. Jer osobe sa ovim položajem Meseca ne praštaju.Naročito ako su izigrane, ili bilo kako da je povredjen njihov integritet. 
Kako se u svakom malo boljem odnosu daju u potpunosti, u prijateljstvu mogu biti lojalan i od velikog poštovanja prijatelj. 
Umeju da osete kvalitet u ljudima. Ne vole ništa površno, nikakvu laganu zabavu, pa tako ni *lake* ljude. Njihova vibracija je obicno vrlo primetnog intenziteta, zbog jakih emocija, pa su svuda primeceni. Ne može neko sa Mesecom u Škorpiji ostati nepremićen. No, dobro je kada je primećen po Dobru. 
Položaj Meseca u Škorpiji, daje nagoveštaj ambicije i želje da se bude uspešno u životu.Po tome su i vrlo svesni da novac pokreće sve što bi želeli da imaju i kakav bi život želeli da žive, te mogu biti poslovno vrlo angažovani.
Prirodno privlače suprotan pol, mada na početku retko i poverenje. 
Ovom Mesecu trnovit može biti put do pronalaska idealne osobe, jer mogu biti duboko ranjivi, pa ih i najmanji gest suprotne strane može kolebati u nastojanjima da opuste svoju strast. Paradoks je što u okviru ljubavne veze traže nezavisnost, koju vrlo često sami partneru ne daju.
Ovom položaju Meseca je najteže da pronadje balans, ali zato niko nema toliku posvećenost emotivnom cilju kao osobe sa ovom pozicijom.                    

MESEC U STRELCU :
Mesec u Jupiterovom znaku daje osobama sa ovom pozicijom prirodno razumevanje  za druge ljude. Oni kad se spoje sa nekim tu osobu osećaju celim svojim bićem, kao da su ceo život proveli kraj te osobe. Čežnja ovog Meseca je da proputuje svet po svojoj volji, da uči i razvija se svestrano. Nose u sebi istraživački, radoznali duh. Ne postoji mesto za njih dovoljno daleko do kog ne mogu doći, kada se samo odluče. Nose veliki osećaj zadovoljstva naspram života u sebi i sposobni su da i druge nadahnjuju o svim blagodetima života u punoći.
Mesec u Strelcu donosi dobre misaone procese, vizionarstvo. Inteligenciju, pronicljivost. Um osoba sa ovim položajem Meseca uvek unapred razmišlja, pa su ove osobe obično veliki ljubitelji i astrologije. Jer astrologija doprinosi njihovim futusitičkim vizijama o čovečanstvu u budućnosti. 
Uvek traže motivisanost za neku potragu. Stalno moraju nešto da istražuju, to ih uzbudjuje i budi. Mogu biti zaista veliki optimisti ma kakva da im je situaciju. Klonu duhom samo na kratko, onda kao da samo stresu sneg sa kaputa, podignu glavu i preokrenu celu misao u mnogo bolju, vedriju.
Teško odustaju od svojih ciljeva, te kad su na putu ka njima mogu biti neustrašivi a često i beskompromisni.
Velike snove imaju te uvek cine i velike korake. Idu na sve ili nista.
Kako su veselog duha i puni optimizma u svet i čovečanstvo,uvek im treba dobar prijatelj koji će im biti poput *glasa razuma*, pošto mogu biti neoprezni u svojim namerama da nešto osvoje pošto poto. Osobe sa ovim položajem Meseca idu samo napred ka cilju, punim nedrima te se i teško obaziru na opasnosti. 
Druželjubivi ste, i nikad vam ne manjka prijatelja. Lako sklapate nova poznanstva i prijateljstva. Vaša pamet i dobar smisao za humor su uvek cenjeni. 
Od drugih očekujete samo najbolje, te ne oklevate da iskažete svoje nezadovoljstvo ako nešto nije po vašoj meri* ili šta ste očekivali. Smatrate kritiku konstruktivnom te kritikovanjem da nekome zapravo pomažete da se osvesti i pogleda na greške koje čini. 
U ljubavnim vezama ste strastveni ali ne i emotivni. Za vas je ljubav najlepsa igra u kojoj celokupnim svojim bićem uživate. Za srodnu dušu smatrate osobu koja vas u potpunosti prihvata i koja ima sličan pogled na život. Takodje, sloboda u ljubavi se podrazumeva. Svojom slobodnom voljom prihvatate nešto ili ne. Ne podležete presiji, niti uceni. Od toga se sklanjate, jer vama je potrebna sva sloboda u okruženju da bi uživali u životu i živeli sebe.

MESEC U JARCU : 
Ovo je vrlo neobičan položaj Meseca. Želja i emocija u Saturnovom znaku mogu biti u stvari dobra ambicija i neustrašivost u ma kakvom poduhvatu. U ovoj kombinaciji neverovatna je emocionalna snaga i izdržljivost. 
Sa ovakvim položajem  ne postoji ništa što ne može da se prevazidje. Karakteriše i sposobnost opstanka u svakakvoj situaciji. 
Najčešće se pojavljuje ovaj položaj Meseca kod osoba koje su okrenute karijeri, poslovnoj strani. Emocija kao da im je povezana sa statusom u društvu i poslovnom sferom. Tako isto, vole da su u društvu osoba koje krasi odredjeni poslovni položaj. 
Druga strana položaja ovog Meseca je osećaj za svako *nemanje*. Možda im je to i gonič da u životu nikada ne dožive siromaštvo. 
Ako vam je prisutan ovaj položaj Meseca u Natalnoj karti imate veliku sposobnost sakrivanje emocija. Drugima možete delovati kao hladna i proračunata osoba. Volite da se povezujete sa ljudima koje takodje ambicija ka uspehu vodi. Ljubavno ste lojalno, i retko požrtvovan partner. Disciplinovanost vam je vrlo važna u životu i usmerenje ka jednom cilju. Osoba ste koja krči put sebi sama i koja radi po sebi svojestvenom planu. Pošto retko pokazujete emocije, vrlo često možete biti pogrešno shvaćeni. Mudrost stičete s godinama i iskustvom. 
Volite da imete jednog, ali stabilnog i sigurnog partnera kako vi u miru mogli da krcite svoj put o postižete sve željeno. 
Ne volite nestabilne, prevrtljive i lažljive ljude. Ne volite mnogo promene, vec se držite dobro utabane staze koje vam je iskustvo pokazalo kao najpouzdanije. 

MESEC U VODOLIJI :
Ovaj položaj Meseca donosi osobama jaku intuiciju i bujnu maštu prožetu futurističkim slikama. Sa Mesecom u Vodoliji racionalno razmišljate i volite da sve analizirate te dobijete širu sliku nego što se obično vidi. Iako uvek imate svoj stav, rado saslušate i mišljenja drugih, jer ona uvek mogu da doprinesu vašoj jasnijom percepciji i boljem shvatanju života i življenja. 
Sposobni ste da prodrete u suštinu stvari, iako imate često neubičajene načine dolaska do informacija i pozicija sa kojih sagledavate stvari. Imate veliki spektar interesovanja, i privlače vas neobični ljudi, kao i neuobičajen pristup životu. 
Volite duge i zanimljive razgovore, jer vas um može se prebacati s teme na temu, od politike pa do putovanja u svemir. 
Umete svojim pristupom životu da zaintrigirate svet oko sebe, medjutim, svoja osećanja volite da zadržite za sebe. 
U ljubavi morate biti povezani sa suprotnom stranom, nije vam dovoljna samo telesna ljubav. Uvek želite više, jer svako otkrivanje dela po dela budi vašu maštu i inspiraciju - za kojom vi neprestano tragate. Strast i intelekt su vam neodvojivo povezani. Da bi neko došao do vašeg srca, mora prvo proci kroz vaš um. 
Volite da okupljate ljude oko sebe. Ne volite tišinu, ni samoću. Samoća vam ispija svaku volju za stvaranjem.
Vi ste osoba od ideja, mada često se može dogoditi da vam je glava u oblacima. Sposobni ste za najfantisticnije snove, medjutim u realizaciji možete nailaziti na nerazumevanje drugih.
Osobe sa Mesecom u Vodoliji inspiriše ideja o ljubavi, vanvremenskoj i savršenoj, ali se retko zadržavaju kraj jedne osobe jer suštinski uče iz iskustava svojih. 
Može se dogoditi da dugo lutate u potrazi za svojim parom iz razloga što težite apsolutnoj povezanosti kako telesnog tako i duhovnog. 
U svemu pristupate nekonvencionalno, i volite da vas smatraju jedinstvenom osobom jer se nekako i osećate kao sa neke druge planete.
Kako bi uspeli da ostvarite bar veći deo svojih ideja, pokušajte bar delimično da stojite čvrsto na tlu. Imate sjajnu kreativnu energiju u sebi, pustite je da slobodno teče,

MESEC U RIBAMA :
Sa ovim položajem Meseca  vaše omiljeno mesto je svet vaše mašte. 
Mesec je ovim osobama podario neverovatne duhovne horizonte i sveprožimajuću maštu. Imaju bogate snove koji ih i vode kroz život. Duboko su emotivni i puni razumevanja za svu ljudsku patnju i svet oko sebe. Vrlo često su empate, bol boluju uz svakog ko je pod patnjom i na sve načine se trude da im pomognu. Mnogo im vremena treba da se podignu iznad situacije prodrmane emocijama. 
Romantični ste, ljubitelj poezije, lepote, muzike, prirodni glumci i daroviti za inovativne kreacije.
Svoje emocije možete najbolje otpustiti kroz pisanje ili neki vid umetnosti. Imate i osecaj i ukus za lepotu u sveopštem smislu. Emotivno ste zahtevni, može vas pogoditi i najmanja nepravda. 
Savršeno reagujete na svaku promenu vibracije iz vašeg okruženja. Osećate samu suštinu u ljudima, baš ono što oni jesu. 
Imate sklonost da se povlačite u sebe i saživite  sa svojom maštom. Može vas inspirisati bilo šta iz prirode, naročito more i morski talasi.Romantično okruženje je okruženje iz kog crpite energiju i oživljavate.
 Život živite pola u mašti, pola na javi. Vaša percepcija je iz sveta bujne mašte. Uvek vidite i šta drugi ne vide, jer intuicija vam je beskrajno razvijena. Za vas je jako važno da sledite svoju intuiciju i instikte. Mogu biti nepogrešivi. Takodje snovi vam mogu biti smernice u životu. Ukoliko vam snovi nedostanu, možete se zaista naći u emotivnom problemu. Jer vi ste san od hiljadu snova! Vaše biće živi od snova i emocija. Kada ste nesrećni u ljubavi, opet možete pre opstati nego da ste prazni. Za vas je praznina* najteže stanje koje može da vas zadesi. Te trebalo bi uvek da težite da budite svoja osećanja. 
Osećanja su vam snažan pokretač, čuda možete napraviti kada ste inspirisani! Vi ste kao duša Zodijaka, prijatelj i prijatelju i neprijatelju.
Osvaja vas pažnja, sitnice koje govore o nečijem emotivnom statusu. Gde pažnja izostane, vi nestajete, povlačite se. Niste borac na ljubavnom planu, jer duboko razumete potrebe drugih ljudi, a vi ne želite biti ikome prepreka na ostvarenju snova - jer veoma ste svesni koliko oni značaja imaju. U tišinu se povlačite i odbolujete. Vaše suze su suze najdubljeg bola, ali kada se radujete lek ste za ma kakvu bolest!


Mela Tijanic, astrolog


   
No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala