RIBE

Ima nekih tajni i u tajnama. Ima tihog ogledala i u oku snenom i zamišljenom. Ima sete neke, kao i radosti u milosti, praštanju i zagrljaju bez pitanja.
Baš takav je znak ''Ribe''. Prijatelj i u milosti i u nemilosti, iako je sam u poslednjem polju Zodijaka - kao povučen u tišinu sopstvenog eha; pa teško mu je glas da izusti kada treba vrisnuti, nagrditi ili neprijatelja javno pokazati. U njemu nada uvek živi, da će se i sama tuga pokajati, i  oprostiti svom dželatu.
Ovo nije pobunjenik, revolucionar ljuti; niti ratnik što hara i zastrašuje - ovo je onaj koji mir donosi i stvara bajku gde god da kroči. Ovo je hiljadu onih koji se mole za mir, negde daleko, dalje od svakog izvora zla. Ovo je Otac nežni, brižni i pun ljubavi za celo čovečanstvo. Ovo je moreplovac koji putuje

okeanima spoznaje.
Ovo si ti mila moja nežna pahuljice; koja plačeš i nad tugom neprijatelja, i celivaš rane suzama svojim detetu  nepoznatog. ( Venera je egzaltirana u znaku Ribe) (izvor fotke : pagansquare)

Ribe su poslednji znak Zodijaka, 12 znak, 12 polja. Pod vladavinom su planete Jupiter, i suvladara Neptuna. Pripadaju vodenim znacima; kamen koji uz njih ide je aquamarin i ametist po simbolici Neptuna - za duhovno 'čišćenje', kreativnost.  Metal - platina. Biljka - Lala, ljubičica.
Povoljni dani : ponedeljak i četvrtak

 (izvor fotke : Etsy.com)
Morsko plavo - aquamarin
Ljubičasti - ametist


Biti rođen u znaku Ribe, znači biti sanjar, koji ima dar da svoje snove ostvari u realnosti.
Velikodušnost obično ide uz ovaj znak, kao vrlo često i preveliko poverenje i idealizovanje. Obično imaju jako razvijenu intuiciju, koju bi trebalo da slede kao najbolji putokaz. Kada su konfuzni ili uplašeni nikada ne bi trebalo da donose odluke, jer ih jake emocije obično odvedu do pogrešnih zaključaka.
Volja im je promenljiva, pa često mogu da menjaju mišljenja i stavove. Od toga potiče da nisu znak od poverenja, iako je to daleko od istine. Prost utisak većine koji ih ne poznaju dovoljno.
Ribe su najsensitivniji znak, te mogu izgledati krhko i bez snage da neku akciju sprovedu u delo. Međutim, njima samo treba malo više vremena da se odluče na koju stranu bi. Kad otkriju šta oni to istinski žele, onda nastupaju i sprovode reci u delo.
Ribe vole lepotu i mir u sveopštem smislu. Romantični, stidljivi, ali vatreni ljubavnici, jer se odnosima prepuštaju celim svojim bićem i najdubljim emocijama. Ribe kada nekoga vole, vole da iznenađuju i daruju svakakvim sitnicama podarenim iz samog srca. Postoji naravno i ona druga grupa ovog znaka, koji su sve suprotno od ovoga što sam napisala - neverovatno škrti i proračunati. No, oni su u manjini i uglavnom mnogo udaljeni od svoje prave prirode. ( privlačnost leve ribe ka involuciji u materiju, sto lako moze odvesti u dekadenciju)
U ljubavi, Ribe su neverovatne maze i u stanju su u potpunosti da se prepuste partneru. Mogu biti nepredvidljivi, zbog osećaja neke neuskladjenosti sa partnerom, pa se na momente povući; ali to ne znači da će odustati, već da im treba vremena da se saberu i dobro osete svoje emocije i pravo stanje ''stvari'' u njima samima.
 Imati Ribu kraj sebe, znači biti nekom centar samog Kosmosa; jer ničemu se oni više neće predati nego osobama do kojih im je stalo.

Poznati rođeni u znaku Riba : Šopenhauer, Mikelanđelo, Viktor Igo, Frederik Šopen, Galilej, Kopernik...

Srećan Rođendan, drage Ribe!

Mela Tijanić, viber 060 70 79 017
No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala