MARS U BIKU

Tranzitni Mars je u Biku već  od 10.marta, nekako usporio me je Pun Mesec u Devici, a šta će biti tek za vreme ovog Marsa u Biku?! :))
Ali, kako je Bik vladar drugog polja Zodijaka. Polja koje govori/upravlja o finansijama, gotovinom našom, zanatima, talentima - onda i  ne treba žurbe jer nam je akcenat na finansijsku, trgovinsku, ekonomsku oblast. Tu moramo biti jako oprezni kako bi nam sva ulaganja bila isplativa. 
Jer Mars u Biku, je u Venerinom znaku, slab je ako je reč o jurišanju na osvajanje odredjenog tržišta. Može se dogoditi da sve poslove pokuša da ostvaruje preko kafane ''bogate trpeze, i punog stomaka'' pa je vrlo diskutabilno koliko može imati granice u svojim raskalašnim potezima. Granice u trošenju sredstava - jer mnogo mu je malo potrebno da umesto uvećanja biznisa, sve potroši na zabavu i uživanje. Pri tom je još ovaj Mars spor u potezima - ipak za donošenje odluka nam je 
odgovoran Merkur, koji je sada u Ovnu pa je to neka olakšavajuća okolnost, ali sa druge strane kako taj Merkur zna brzinski da donosi odluke, zaista u ovom periodu treba biti posebno oprezan oko svega što se tiče biznisa.
Venera i Bik, po nekoj osnovnoj simbolici, odgovorni su za upravljanje poslova tipa poljoprivrede, botanike, ali i za razne vrste primenjenih umetnosti, naravno i ekonomskih. 
Mars u Biku prikazuje nam snažnog, krupnog muškarca koji polako, uz pivo, obavlja neke fizičke poslove. 
Ovaj Mars nije naročito popularan u biznis svetu, zbog svoje neke tromosti, sporosti i što većinom pokušava da spoji zadovoljstvo sa poslom. On mora imati predaha, i mesta u poslu za svoje neko zadovoljstvo. Te ovaj Mars se najčešće sreće u svakakvim poslovima vezanim za gastronomiju ( ili bar hrane mora biti u dovoljnoj količini i blizini).
Iako obiluje sirovom snagom, ali samo uz dobrog Saturna ga možete videti kako se bavi poljoprivrednim poslovima, i to naravno ukoliko posao garantuje poveću dobit. Jer on većinom u glavi ima jake kalkulacije koliko sebe ulaže, naspram novca koji može zaraditi. 
Sa druge strane, veliki broj popularnih ljudi iz sveta šou biznisa, imaju u Biku postavljenog Marsa. Te oni zaista uspešno spajaju sve ono što jesu, što vole sa poslovnom stranom. Kada spojimo posao i zadovoljstvo, onda imamo najbolju poziciju ovog Marsa - najviše je iskorišćena njegova energija, pa i on nije besposlen il neko ko samo priča o velikim poslovima.

S obzirom na količinu sirove snage koju poseduje ova pozicija, u narednom periodu ne bi bilo loše da se pozabavimo oblikovanjem svog tela. Da se ne bi osetili usporenima, i samo razmišljali bilo o hrani, bilo o svim velikim poslovima koje smo propustili ( Venera je u retro hodu) te zapali u zamku ove pozicije a to je - lenjost. Do 21.aprila će biti Mars u Biku, ako ni to nam ne bude išlo da svoje telo izvajamo, onda bar da porazmislimo o cveću koje ćemo posaditi. Jer, da bi se uspešno oslobodili ovolike količine energije, najbolje je kroz ,,zemlju,, da je otpustimo. Zdravlja našeg radi, za neki budući period. 
Mars u Biku je spor ali dostiže do svojih ciljeva. Ima neke tvrdoglavosti u njemu, koja će eto, baš u inat svima - rešiti da se pozabavi svojom poslovnom stranom. Jednog dana....Možda postane slavni bankar  koji najbolje može da vas posavetuje gde da uložite svoj novac - gde ćete najmanje raditi a najviše zaraditi. Jer on uvek dok obavlja ma kakav posao, maštari o svakakvim ,,krupnim,,poslovima. I dešava se, vrlo često da od najobičnijeg radnika, on baš postane direktor cele filijale! Jer, ko može toliko čekati...i dočekati :) nego Bik?! Strpljenju tu nema mere. 
Ali, ako ga naljutite, onda se bolje udaljite što je moguće dalje, jer ovaj Mars je poput bika u areni - ide da vam zada najbolniji udarac, svojom najjačom, pa makar i poslednjom snagom. Ne ostaje dužan nikada - a što se finansijskih dugovanja tiče, pa moraćete da ga sačekate malo duže od dogovorenog, jer on kalkuliše kada njemu je najpovoljnije da vam vrati dug, a ne kada vama to odgovara ili je rok. 

MT

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala