MERKUR U OVNU

Da li to neko viče? Riče? Psuje? Kritikuje? Osudjuje? Kao u vojsci zapoveda??! Kad verbalno krene, ne ume da stane?
Merkur je reč, Merkur je misao ali i ruke,zglobovi ( desna ruka je pod vladavinom Marsa). U Ovnu, bilo bi pokazivanje ,,srednjeg prsta u prenesenom značenju,, ili kao palcem pokazivanje ,,Ok,,
Ovo može biti bunt protiv svakakvih gluposti, ali isto tako može biti i sama glupost ,,Ovna predvodnika,, koji uporno ide napred bez ikakve strategije! Nema se vremena. Sad ili nikad! Oštra reč, baš kao što je i misao vojna, stroga, zapovednička.
Protivrečiti Merkuru u Ovnu isto je kao i upustiti se u direktni rat bez pripreme. Ali, ovaj Merkur ima misiju -Jednu, ciljanu, beskompromisnu - mora biti u pravu. Mora pobediti. Za njega je pobeda Izazov. I ovaj Merkur uvek izaziva na debatu,

 razgovor ma kakav, i tu je, sve dok vodi, naravno. U ovom Merkuru nema strpljena, a često i nikakvih granica. To je ,,reč,, koja ima marsovsku energiju, prema tome, ona mora teći..Ovaj Merkur je direktan, iskren, ide pravolinijski i kaže uvek kako u tom momentu misli. Nema okolisanja, uvrtanja niti bilo kakve kamuflaže. ,,S neba, pa u rebra!,,
Kako je ovo Merkuru uvek potreban mentalni izazov, tako će uvek tražiti ,,protivnika,,čije mišljenje i reč ima svoju snagu. Ne može on sa nekim ko se predomišlja, te će danas, te će sutra - odluči sad ili nikad!
Zbog svoje ishitrenosti i iskrenosti često mogu da se nadju u problemu da budu izigrani i baš ,,ostavljeni na čekanju,,  jer to što ovaj Merkur može u momentu da donese odluku, ne znači da i ostali to isto mogu.
Merkur u Ovnu su sve reči strastveno izgovorene, u dahu, i pune entuzijazma i oduševljenja (ili oštre kritike i direktne osude)!
Merkur u Ovnu su svi brzi pokreti kao što je repetiranje oružja, recimo. Dinamično, brzo, vešto.
Kako je reč o tranzitu, za očekivati su svakakve prepirke oko ,,Ko je u pravu?,, i ,,Ko je bolji?,, Još kad bude ovaj Merkur u konj.sa Uranom, pa opoziciji sa Jupiterom, te kvadratu sa Plutonom (26.mart) najmudrije bi bilo ( ukoliko niste od onih koji uživaju u dokazivanjima, i raspravama svih vrsta) da se tokom tih nekoliko dana primirite. Jer neće tu biti znanje na ceni, niti zaista ko je u pravu, već čija reč dublje prodire, i ima snagu da povredi i uvredi.

MT
No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala