NOVA ASTROLOŠKA GODINA

Stiže nam Nova Astrološka godina!
Prolećna ravnodnevnica ili prvi dan proleća 2017.god.stiže 20.marta!
Sunce će ući u prvi znak Zodijaka - Ovan, i označiti početak nove astrološke godine!
Sa prolećem, sve počinje da buja, da cveta, da oživljava - nakon duge i hladne zime. Završava se jedan period stagnacije, da bi se iznova sve pokrenulo. Tako da je dobro, da nešto novo započnete.
Ovan, koji je prvi znak Zodijaka, sa Marsom kao vladarem, uvek nam u ovo vreme početka proleća daje snagu za nove, smele poteze! Vreme je da se hrabro krene napred i ozbiljno zauzme za ostvarenje svojih ciljeva!
Prolećni ekvinocij je jedini dan u godini kada su noć i dan istog trajanja. Muški i ženski princip, Sunce i Mesec, su u ravnoteži; tako da je to jedini dan u godini koji je u apsolutnom balansu. Tako da je za molitvu ili meditaciju sjajno vreme! Kažu da se želje kreirane u mislima i srcu tog dana vrlo brzo manifestuju! Tako da ne zaboravite sutra da čvrsto nešto poželite i pomolite se za to!
Ukoliko pogledamo na kartu prolećnog ekvinocija vidimo da se je vladar Ovna,Mars našao u znaku Bik-a.
Sunce se nalazi izmedju Venere i Hirona. Mesec je tačno u konjunkciji sa Saturnom u Strelcu. Jupiter je u kvadratu sa Plutonom i opoziciji sa Uranom.
Kako se vidi, Novom astrološkom godinom će dominirati promenljiva i kardinalna energija -
  • Severni čvor u Devici ( Promenljivi)
  • Jupiter u Vagi (Kardinalni)
  • Saturn u Strelcu ( Promenljivi)
  • Uran u Ovnu (Kardinalni)
  • Neptun u Ribama ( Promenljivi) 
  • Pluton u Jarcu ( Kardinalni)
 koja donosi želju za promenom i napretkom; dok konj.Saturna i Meseca tokom ove godine će nas podsećati koliko je nekad potrebno ,,stegnuti srce, kada je reč o nekim značajnim životnim stvarima i više se voditi razumom. I nikako ne zaboraviti da se ,,koraci,, ne smeju preskakati, ma koliko energija zbog nedostatka elementa vazduha,,može zakočiti.
Mart je mesec akcije zbog najaktivnijeg Merkura. Od 20.aprila je postavljanje temelja kada će Sunce, Merkur i Mars biti u Biku dodajući stabilnost.
Od 29.aprila Severni čvor ulazi u fiksnog Lava sve dok Jupiter u oktobru ne bude ušao u znak Škorpija.
Tokom sutrašnjeg dana, mnogi parovi će slaviti ovaj početak proleća uz sveće ili oko vatre, kako se njihove strasti nikada zagasile ne bi! ;)


No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala