SUDBINA ILI MAGIJA? MAGAZIN ,,VEŠTIČJA REVIJA,, BR.11

Okrenuh se Mesecu, al te nisam klela! Jer nemoćno je srce koje vodi duša..Da je sudba htela, ja bih te istinski volela.

Voljena moja Inana, sve svoje posvećujem Tebi - Tebi koja pokaza lik svoj u mojoj činiji posrebrenoj, neveštim rukama ukrašenoj, suzama napunjenoj.
Nisam se bojala njegove magije, bojala sam se  šta bih ja mogla pod njom postati. Bojala sam se iskonskog gneva u meni probudjenog, mog Marsa i Plutona urlajućeg u meni - da učinjeno se vrati odakle je došlo!
Znala sam za njegove sklonosti. Znala sam za njegovog zlocudnog Saturna u 4 polju u konj.sa južnim čvorom i Plutonom, i teškoj karmi njegovih predaka. Znala sam da mu je Venera retrogradna i pod lošim dejstvom Plutona i Saturna, i da mora doći momenat u kom učinice baš isto kao što je i njegov deda po ocu učinio devojci koju je voleo. Bar je mislio da je voli. Sa kvadratom Venere i Plutona konj.Saturn, on je želeo da je poseduje a tu nema ljubavi. Isto zlo je teklo njegovim venama. Da zarobi onu koju želi, i da joj oduzme svaku šansu za borbom. Ali, ovaj put je mnogo pogrešio, jer je izabrao onu čije oko ne otkriva tajne srca.


Bila je najveselija u drustvu. Uvek nasmejana, nekako nežna kao tek nikli cvetic. Uvek dobro dušna prema svima. Uvek na pomoć svakom. Pred njenim pogledom sam kamen bi se nasmešio. Oblačila se je uvek u crno, i skromno, i tiho je govorila. Kao da se je bojala da bi nekoga mogla uvrediti ako samo povisi ton. Volela je život, i radovala se svakom danu kao da joj je bio poslednji. Sećam se dobro tih dubokih očiju, i još mnogo bolje, njenog puta sudbine.
A bilo je nečeg neobičnog u njoj. Nedokučivog svima koji su je iole poznavali, ali niko o tome nije posebno govorio. Kada bi se doticali neke teme o njoj,bilo bi samo - pa nju je očuvala baka. Nema nikog drugog. Možda je zato takva. A to ''takva'' odnosilo se je na neku u njoj neobjašnjivu snagu koju smo zaključili da poseduje, jednom prilikom kada smo posetili jednog lokalnog vrača koji je trebao jednu drugaricu da ''otključa''. Drugarica je imala najteži aspekt Venere, od svih aspekata - konjunkciju sa Saturnom! Ništa drugo po pitanju ljubavi nije mogla da uradi, nego da pokuša i to.
Venera, planeta harmonije i Ljubavi, može sa svakom planetom pronaći sporazum, sem sa Saturnom. Na Ljubav je bilo potrebno čekati, a ona nije umela to.
Nas pet je izaslo pred vrača. Jednog pogrbljenog, i poprilično namrgodjenog starca. Kao da je sam Saturn bio! Na nas je strašan utisak ostavio, toliko strašan da smo spustile glavu i ne pogledavši ga u oči. Medjutim ona, šesta od nas, kad je izstupila on je sa takvom lakoćom skočio na noge, kao da ga
je u momentu neka sila podigla! Ona je samo koračala, oborenih očiju i sa nekim tajanstvenim smeškom na usnama. Nas pet smo samo ostale neme, kao da smo prisustvovale nekom krajnje neobičnom dogadjaju. Sve u nama je osećalo da se oni osećaju i da tu ima neke neobjašnjive
energije i komunikacije za nas. Kasnije sam saznala da se to zove telepatija.
Ona ništa nije pricala, niti tražila. Želela je samo da krene sa nama, iz radoznalosti. Danas znam da je pošla sa nama kako bi nas stitila.

Ostatak priče pročitajte na linku :
http://vesticjarevija.com/?page_id=4733#vesticja-revija-br-11/strana-br11-20-strana-br11-21

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala