BIK

Horoskopski znak - Bik je prvi ženski, fiksni, zemaljski znak.
II polje u Zodijaku je analogno znaku Bik
Planeta koja vlada ovim znakom  je Venera
Boja je zelena
Kamen je opal
Biljka je mak, ruža
Povoljni dani : utorak i petak

Bik je drugi znak Zodijaka, koji počinje izmedju prolećnog ekvinocija i letnjeg solsticija. Simbol je sklonosti ka uživanju, ali istovremeno i snage naročito usmerene ka radu i sticanju materijalnog dobra. Bik je znak instikta - on kao da oseća sve promene u atmosferi. Naročito promene koje su vezane za poslovno okruženje. U Bikovima leži energija privlačenja ,,kao privlačenja novca i povoljnih poslovnih prilika'' jer ovaj znak posebno karakterište neprekidna borba
za očuvanje zadovoljstava u životu. Bik se nikada ne miri sa lošim materijalnim statusom, niti je spreman na žrtvovanje svojih užitaka. On će uvek težiti da stvori još bolje uslove za rast finansijskih mogućnosti.
Bik je radan, strpljiv, uporan, i obiluje ogromnom snagom i energijom. On od svakog problema pravi izazov, i ne preza da svoj put osvaja i sam. Ma kakve da su prepreke, on ne odustaje. Ako ima jasno definisan san, krenuće na njega ( makar i rogovima zid probio) pronaćiće način da ga ostvari. 
Takodje, i sama Ljubav, kod ovog znaka je silovita, iskrena, verna i teži ,,apsolutnosti'' jer Bik nema vremena za filosofska previranja, razmatranja na temu ,,prevare'', jer za njega je vreme - novac. Ili je neko uz njega, ili je protiv njega. Kod Bika ne postoje nijanse, pa obično u životu se drže proverenih ljudi, i često imaju jasno definisan krug prijatelja. Možda će nekad hedonistička crta ovog znaka ,,terati'' ovaj znak da širi društvene horizonte, ali na kraju će se uvek vraćati svom početku, i utabanoj stazi. 
Bik je znak koji je sposoban za duboku ljubav. Iako su Bikovi osobe koje ne pričaju o ljubavi, oni delima pokazuju. Kako je Mesec egzaltiran u ovom znaku, ovom znaku daruje ljubav prema domu i porodici u celini. Bik je plodan i vrlo potentan znak. Dosledan je, sposoban za praštanje, ali retko zaboravlja na neprijateljske radnje. 
Mane mu mogu biti što i kada nešto počne da mu se ruši - teško se zaustavlja ( ako je uopšte moguće) kao da je rešen, ako propada - da to bude do samog temelja! Da bi jedan Bik zaista bio uspešan u životu, potrebno je da radi i na svojim duhovnim horizontima. Stoji za njega da može biti i sjajan ekonom, i kuvar, i vrtlar i gradjevinac ali ako ne poradi na svom Duhu, malo šta od zadovoljstava će okusiti. Ili će se to svoditi na gomilanje materijalnog dobra, bez vremena da se u svemu uživa. Godine, kao i život mnogo brzo prodju - da mu se ne dogodi da postane depresivan i bez volje da se pomakne, jer kao sve je stalo! Stalo je ok. I šta ćemo sad? ( Bikovi mrze novitete. Kad bi mogli, život bi proživeli bez ama ikakve promene) Vreme kao i zakoni se brzo menjaju; da bi se opstalo potrebno je ići u korak s promenama. Bik-u je itekako vreme da poradi na novonastalim situacijama. 
Dobro je držati se plana ( bez plana ne pomiče se daleko) Ali, ukoliko jedan plan se pokaže kao problematičan za realizaciju, pa promeni ga! 
Bik voli svoju partnerku/partnera baš onoliko koliko joj/mu pripada!
Poznato je da su Bikovi najljubomorniji znak Zodijaka. Nije dobro izazivati ovaj znak, jer kada se naljuti u njemu proključa vulkan - koji ne ume da se zaustavi! Koliko je sposoban da voli strasno, duboko i da bude privržen toliko je sposoban i da prezre i mrzi bez davanja šanse za ,,pomilovanjem''. 
U ljubavi, najbolje i najčešće su u vezi sa Škorpijom i Vagom, a dobro se slažu i sa pripadnicima Zodijaka istog po Elementu : Zemlja - Devicama i Jarcima. 
Po Astromedicini, kod ovog znaka snaga ulazi na usta. Ovaj znak sam po sebi nosi jaku konstituciju i dobro zdravlje, ali kao neka slaba tačka mu je - grlo! Bik često boluje od krajnika i ostalih obolenja grla. Takodje, savetuje se da pripadnici ovog znaka povedu računa o zdravoj ishrani kako se jednog dana ne bi suočavali sa gojaznošću i problemom sa srcem.

Milena Tijanić, astrolog

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala