ABRAHAM I ZAHVALNOST - ZAKON PRIVLAČENJA


Abrahame, reci nam nešto o Silovitoj zahvalnosti 

,, Kad god ste zahvalni za nešto, kad god hvalite nešto, kad god se osećate dobro u vezi s nečim, time saopštavate Univerzumu : ''Još ovoga, molim.'' Nema potrebe da te reči zaista izgovarate, ako ste uglavnom u stanju zahvalnosti, sve dobre stvari teći će u dobrom pravcu.
Često nas pitaju, zar nije ljubav bolja od zahvalnosti? A mi kažemo da su ljubav i zahvalnost u stvari iste vibracije - obe reči opisuju Dobrobit.
Želja za osećajem zahvalnosti je vrlo dobar prvi korak, a onda, kad nadjete više stvari za koje biste voleli da kažete ,,hvala'', ona vrlo brzo dobija zamah.

A kad želite da budete zahvalni na nečemu, tada i privlačite takve stvari. Jedna takva stvar sledi za drugom, sve dok, s vremenom ne počnete da doživljavate Silovitu zahvalnost.

Ne možete da kontrolišete tudja osećanja 

Krečući se kroz svoj dan, možda ćete susretati nesrećne ljude koji su zlovoljni, razočarani ili pate; dok usmeravaju svoje negativne emocije  prema vama, moguće je da će vam biti vrlo teško da ih cenite. I onda ćete možda okrivljavati sebe zbog toga što niste bili dovoljno jaki da ih cenite, uprkos negativnim vibracijama kojima su vas zasuli. Dakle, nije nam ni na kraj pameti da bi trebalo da budete u stanju da gledate pravo u nešto što ne želite i osećate se dobro u vezi sa tim. Umesto toga, tragajte za stvarima koje prouzrokuju da se osećate dobro onda kad ih nadjete, a potom će vam Zakon privlačnosti doneti još takvih stvari.
Kad god tragate za stvarima koje ćete ceniti, imate kontrolu nad vibracijama koje emitujete i sopstvenom tačkom  privlačnosti, ali kad reagujete ono što drugi osećaju u odnosu na vas, nad tim nemate nikakvu kontrolu. 

 Medjutim, kad ste više zainteresovani za to šta vi osećate nego šta oni osećaju u odnosu na vas, u tom slučaju imate kontrolu nad sopstvenim iskustvom. Vi ne znate ko je pregazio nečijeg psa, zašto je nekog ostavila žena, ni ko je ispraznio nečiji račun u banci. Ne znate kako neko živi, tako da ne možete da razumete zašto ta osoba reaguje onako kako reaguje - i ne možete to da kontrolišete.


Pošto donesete odluku da ništa nije važnije od toga da se vi osećate dobro i rešite da ćete danas svesno tragati za stvarima koje ćete ceniti, predmet vaše pažnje postalo je osećanje zahvalnosti. Formirali ste krug izmedju vas i tog predmeta zahvalnosti na kojem će Zakon privlačnosti odmah početi da radi, tako da ćete odmah početi da uočavate još stvari koje ćete moći da cenite.  

Dok osećate zahvalnost, ne možete se ponašati defenzivno 

Ako ne razumete da jedino što utiče na vaše iskustvo jeste način na koji obavljate protok Energije; ako verujete da je ono povezano sa verovatnoćom, srećnim slučajem, koincidencijom, statistikom, ili zakonom proseka, tada se osećate ranjivi kad na vestima doznate da se u vašem kraju krije odbegli ubica, zato što mislite da vaša sreća ili Dobrobit zavise od njegovog ponašanja. Ali ako vaša Dobrobit zavisi od njegovog ponašanja, a vi ne možete da ga kontrolišete, nemate pojma gde je, ne možete da angažujete dovoljno policajaca da se pobrinu za njega...
tada vaš osećaj ranjivosti narasta do neslućenih visina. 

Morate da upamtite da nema nikakve veze kakve vibracije neko emituje prema vama, jer ćete se u suprotnom ponašati defenzivno - a ne možete osećati zahvalnost i ponašati se defenzivno u isto vreme.
A sad, budući da praktikujete Silovitu zahvalnost, možete lako da prebacite fokus svoje svesti o onome što ne želite na svest o onome što želite. Sad ste upravo onakav kreator kakav ste i želeli da budete. 

Život nema veze sa sutrašnjim danom, nego sa sadašnjim trenutkom. Ceo život vrti se oko toga kako ovog časa oblikujete Energiju! ''

Izvor : Odlomak iz knjige ,,Traži i dobićeš'', Ester i Džeri Hiks ( Abrahamovo učenje) str.137,138 i 139.No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala