ELEKCIONA ASTROLOGIJA I ZAPOČINJANJE POSLA

Kod započinjanja  posla, gleda se prvo Natalna karta budućeg nosioca, rukovodioca ili vlasnika firme koja želi da se ,,otvori''. Jer sam posao i sudbina vlasnika tog posla, biće usko povezane.
Ukoliko nemate nikakvo znanje iz astrologije, a započeli bi posao, bar možete izabrati povoljniji termin. Za to je potrebno samo da propratite mesečeve mene. Najjednostavnije se je upravljati prema svetlosti. Što znači - Mlad Mesec u rastu - kad je energija ,,živa'', kada napreduje, i pojačava se u svetlosti. Pošto pratimo svetlost, onda bi dobro bilo da ,,uhvatimo'' i neki aspekt sa Suncem ( sextil, ili trigon) odn. oko 5 dana nakon samog Mladog Meseca, odn.10 dana. Bolje su

šanse za dugovečnost. Ukoliko imate svog astrologa, on će vam unapred nekoliko meseci ili godina po progresijama propratiti sudbinu željene firme i izneti vam svoje mišljenje. Nakon toga ćete doneti odluku. Astrolog će vam odrediti i najpovoljniji dan, i najpovoljniji sat za započinjanje posla odn. za potpisivanje zvanične registracije - što  je zapravo ključan momenat! Realno, to je jako teško uklopiti, jer se obavezno nešto ili neko čeka, a nekoliko sati već promeni Mesecu znak. Al bar se bira najpovoljniji dan.

Ukoliko morate da otvorite u odredjenom periodu, prosto ne možete da čekate, nešto je hitno i sl. onda se i dalje upravljajte prema Mesecu. Astrolozi dnevno izbacuju poziciju Meseca sa aspektima, pa možete uvek uporediti sa svojom Natalnom kartom, i ucrtati sve u nju.

Ono što bi bilo jako korisno je da obratite pažnju su tkz.finansijske planete ( Sunce, Mesec, Venera, Mars, Jupiter, Neptun, Pluton i Lilith) i njihove aspekte sa Mesecom.

Trigoni, sextili sa Jupiterom, Saturnom i Venerom bi bili jako korisni. Dok opoziciju,kvadrat sa Marsom ili Saturnom bi dobro bilo izbegnuti. Medjutim, nisu uvek napeti aspekti loši, samo mogu ukazati na pojačanu borbu za poslovanje. No, kad već možemo da biramo ( u granicama naše Natalne karte) onda sigurno ne bi bilo dobro baš T-kvadrat da izaberemo za početak posla.


Foto :https://yourstory.com/2015/06/why-startup/

 Već nešto mnogo povoljnije. Neku kombinaciju koja će vam bar obećati opstanak.
Praksa je pokazala da Veliki trigoni su najobećavajuća kombinacija. Naročito zemljani ( Devica, Jarac, Bik)
U stvari, mnogo zavisi i od vrste vaše delatnosti i od vladarstva šta ćete od planeta pratiti.

Zašto sam stavila fokus na Mesec? - Zato što je Mesec srce posla!   

 Ipak, napeti aspekti sa Mesecom mogu biti itekako nepovoljni. Prosto mogu oduzeti energiju, oslabiti povoljne poslovne prilike, ili razboleti glavnog i odgovornog pretpostavljenog. Naročito tegobni mogu biti kvadrati izmedju Saturna, Neptuna i Meseca. 

Ukoliko muž i žena otvaraju firmu, najmudrije je izabrati za vlasnika onog čija Natalna karta je snažnija u poslovnom pogledu! 

Takodje, ukoliko vam se posao nadje u krizi, mnogo informacija može se izvući od trenutka početka rada, prodaje prvog proizvoda isl. Recimo u jednom našem lokalnom restoranu za svako jelo koje se je novo izbacivalo odredjeno je tačno vreme Kada treba biti izbačeno iz kuhinje! To je jedan od retkih restorana koji uprkos svim nevoljama samog grada i države, opstao je i dan danas i uspešno radi! Ali je vlasnik sve ispoštovao. Jednostavno je rešio da se posluži svim mogućim dostupnim, bez predrasuda, sumnji i preispitivanja - i uspeo je! 
Kada je neko rešen da ne samo da traje u poslu, već i da mu posao bude uspešan i svi zadovoljni - on čini sve kako bi ostvario svoje snove!

Budite i vi od onih koji imaju viziju i snove - i koji su čvrsto rešeni, da ma u kakvoj situaciji se nalazili trenutno - da uvek postoji šansa da ,,isčupaju''posao - makar to tražilo preregistraciju, promenu vlasništva ili promenu lokacije.


Milena Tijanić, astrolog 

Foto 1 : http://www.numt.com/?page_id=152 
 
 

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala