LETNJI SOLSTICIJ 2017

Konačno nam stiže sunce (posle mnogih kišnih i promenjlivih dana) i leto! Večeras počinje praznovanje letnjeg solsticija, pa do momenta  kada Sunce prelazi u znak Rak-a! 
Sunce je životna energija, polet, svest, otac i naš svemir bez kog nam nema života na ovoj planeti! 
Dobro je izaći u društvo, negde roštiljati, zabavljati se; a ukoliko ste sami - pa upalite svećicu, pojedite neki kolač i punim plućima udahnite duboko! Ovo je noć u kojoj svaka magija deluje - zamislite želju, pomolite se, vizualizirajte i radujte se što će se ostvariti! 

Ulaskom Sunca u znak Raka, akcenat se stavlja na porodicu i porodična pitanja, saosećanje i retrospektivu. Rak je vodeni, kardinalni znak, vladar četvrtog polja prirodnog horoskopa i pod vladarstvom je Meseca.  Rak je ,,kardinalna voda'' predstavlja početak plodnosti, izvora života, spremnost na novi početak.
Mesec je duša u nama, i duša našeg neba - jer da njega nema, noći bi nam bez glavne svetlosti bile. A biti bez svetlosti je kao biti bez životne energije! Bez vodjstva, snova, kreiranja i mašte. Mesec je naša majka, i majka u nama. Noćas praznujemo svetla koja nam život osvetljavaju u nama! 

A šta će nam doneti period Raka? - prvo želju da se umirimo, sklonimo od sveta i prigrlimo sve one koji nam u životu znače! Poželećemo da preuredimo svoj dom. Da ga proširimo - oslobodimo prostor, možda unesemo neku fontanicu, ili promenimo spavaći krevet! Biće nam važna udobnost doma ali isto tako i širom otvorena vrata za sve posetioce! 

Ide nam period medjusobnog pomaganja, saosećanja, nežne i brižne vibracije. Sa Suncem u Raku nije važna toliko materija, koliko njena korisnost. Da li ona dobro služi porodici, svrsi? Da li sa njom može još neko da se posluži? 

S obzirom da su i Merkur i Mars u istom znaku, odn. Raku - povratak korenima je neminovan. Sve će nas vraćati na neki početak ili početak od čega je nešto počelo. Mars u Raku je u padu, tu on ne može da pokaže svoje ratničke sposobnosti, oseća se slabo i nemoćno, ali ako posmatramo Marsa kao energiju onda šta je u Raku do provedenog divnog vremena u porodičnim aktivnostima. Mars može prouzrokovati mnogima svadje, ali ukoliko nema po ličnim aspektima dugoročnijih aspekata koji uključuju ovu planetu rata, onda će te svadje biti prolazne i kratkog daha. Uglavnom razmirice oko kućnih i porodičnih pitanja. Zato je dobro da s radošću prigrlimo ovu novu životnu etapu koju nam solsticij donosi! Da nekom oprostimo, nekom nešto damo, od nekog nešto primimo - i što je najvažnije da poklonimo pažnju onom koji nema od koga drugog da je primi! 

Dajte s ljubavlju i daće vam se! Radujte se i radovaće vam se! Ne sudite, već sa razumevanjem pristupite! 

 Velika je promena prelazak iz veselih i razigranih Blizanaca u kardinalnog Raka. U narednom periodu moguć je problem sa nedostatkom inicijative, borbenosti a i češćih promena stavova. Možda ćemo se češće preispitivati, pa povlačiti, pa ponovo sve razmatrati. Biće veoma važan osećaj sigurnosti i pripadnosti. 
Te ne štedite sebe u davanju - jer davanje je prva vibracija ljubavi - a gde ljubav kuca na vrata, tu milost nebeska ih otvara!

Srećno i blagosloveno! U miru i ljubavi novi period da vam otvori vrata!

Milena Tijanić, astrolog

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala