Slavica Otovic Nek Vam je sretna i blagoslovena LITHA!!! ...Broj 13 je tradicionalno vezivan za strah od smrti. Smrt pripada materiji. Duša je bezvremena. Smrt uključuje u sebi zakon preobražaja, ili bolje rečeno zahtev za buđenjem duše koja drema, važnu promenu kada se oslobađamo strahova i mora, i svega onog što je trulo i što nas sputava i koči. Na stazi kojom hodi zaokružujući godinu, Sunce isijava najvećom snagom u slavi pune siline života i svesti o tome iz čega ona zapravo dolazi. Kao što je ono na najvišoj tački neba, tako smo i mi na vrhuncu snaga uz radost koju nosi Svetlo najdužeg dana, svuda oko nas. A ponajviše ono koje izlazi iz naših duša. Broj 13 je i broj ljubavi, one koju imamo u sebi i za sve oko sebe i koja je osnovni uslov promene na bolje. Svakim novim brojem, kao i ovim posvećenim letnjem solsticiju, vodimo se upravo time..
Ovo je doba godine kada moćna magija može da manifestuje pozitivne i značajne promene u našem životu, jer je to savršeno vreme za magiju srca, jedino moguću ako izvire iz ljubavi jer je tada veza između neba i Zemlje najjača, i može nas povezati direktno sa izvorom. Veruje se da letnje magija ima moć da nam omogući da se i naizgled nemoguće ostvari, samo se treba usuditi na veliki „san letnje noći” koji može stvarnošću postati. Spoznajući misteriju ove svetkovine, više o načinu njenog praznovanja pročitaćete u tekstovima „Povijest i Litski običaji”, „ Letnji solsticij’’, „Kupalov dan”. A umorne od letnje žege, osvežićemo vas pričom „Voda”, te preko „Dubinskih virova”, odvesti vas u „Veštičji dom”, ili astrološko nalaženje njegovih odaja u vašem horoskopu… Dok uživate u purpurnom nebu odlazećeg Sunca sa horizonta, idealno je vreme da utihnete i vi u miru sutona, podsetivši se koliko je važno uspostaviti balans u sebi, preko priče o tarot Adutu „Pravda”, ili Uravnoteženje, koja nam sugeriše da se posvetimo traženju Istine ili Gnoze. Od pomoći će biti priča „Preporod gnosticizma”, a zarad Istine i želje da se nikada ne ponove užasi iz prošlosti, tu je podsećanje na „Đordano Bruna”, čoveka koji je pred pogubljenje izgovorio: „Doći će dan braćo, kada će mudrost civilizacija starijih od naše obnoviti izvor znanje u nama.”… Da su ta vremena došla i da se mudrost drevnih sve više otkriva pred novim poklonicima govori i eksluzivni intervju koji vam u ovom broju donosimo sa Karen i Wernerom Gubi-Jefferson iz Beča.
Uz zahvalnost svim autorima, želimo vam da uživate u novim tekstovima, slaveći radost i lepotu življenja uz blagoslove Lithe!

Vaša Veštičja Revija

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala