KAKO DA OTKLONITE NEGATIVNU ENERGIJU IZ VAŠEG DOMA

Da li se osećate konstantno umorno i nikako da se odmorite? Da li vam je teško i da ustanete ujutru a kamoli da nešto krenete da radite? Koncentracija loša, misli haotične? Medicina bi tu najbrže pomogla ali na kratko vreme, jer je velika verovatnoća da vam je dom prezasićen negativnom energijom!
Duži boravak u kući u kojoj je energija negativna utiče na sve ukućane. Ali dobro pitanje bi bilo : Odakle je došla negativna energija? 
Prema Feng šuiju, energiju doma odredjuju mnogi različiti faktori. Medju ključnim je gde se nalazi kuća ili stan, gde gledaju prozori; da li je stan prenatrpan starim stvarima,uspomenama ili da li je prosto previše svega i svačega u kući te energija ne može nesmetano da kruži. 


 Negativna energija se može uneti i iz spolja. Neko vas je naljutio, povredio? Imali ste težak dan na poslu, sukobe, manjkove? Raskinuli ste ljubavnu vezu? - e, pa sve te emocije zidovi vašeg doma su upili i vraćaju ih vama!
Ukoliko redovno ne vetrite dom, ne brišete prašinu i ne izbacate sav višak iz doma - može se dogoditi da na odredjenom životnom polju doživite stagnaciju!
Obratite pažnju na mesto koje ste iz nekog razloga zatrpali, pa pokušajte da pronadjete kojim sektorom u životu vam taj deo doma upravlja - mada ni to ne morate. Dovoljno je da pogledate svoj život i deo na kom vam je nešto ,,zapelo'' i znajte da je upravo to to mesto koje ste zatrpali. 

Medjutim, dešava se i da je dom skladno uredjen, da se je pazilo na oštre ivice, spuštene plafone ili nesklad u bojama; da je sve čisto i uredno, a opet, nešto ne štima. Onda bacite pogled kroz prozor i šta vidite? - Ima li neke nedovršene gradjevine? Nenaseljene, stare i oronule kuće? Da li je preko puta vas se dogodila neka nesreća? Ili je groblje, bolnica, policija, elektrana? 

Sa mnogih strana mogu dopirati razne otrovne strele koje mogu ugroziti i otežati vaš život.  

Ali kako utvrditi da li ima stvarno negativne energije? 

- Jedan od pokazatelja i kad je sve ostalo u redu je redovno kvarenje uredjaja, kuhinjskih aparata, šrkipanje po domu, teško zatvaranje vrata iako su u dobrom stanju i sl.  

Pitanje je sad : Šta činiti? Kako zaštititi sebe i ukućane? 

Pa krenite od ulaska u vaš dom i posmatrajte redom sa upaljenom svećom u ruci. Posebnu pažnju posvetite uglovima i tamnijim delovima doma. Ako plamen sveće bledi blizu nekog objekta, moguće je da tu ima negativne energije. Ili kroz dom prodjite sa viskom ili venčanom burmom vezanom koncem - videćete promene.


Takodje na ogledala / ogledalo obratite posebno pažnju. Kako je postavljena? Šta se ogleda u njemu? 
Veruje se da su ogledala ,,prolaz'' za duše pokojnika. Nije uzalud da kad premine neko u porodici, da se ogledala drže prekrivena 40 dana. 

U kući ne držite napukla ogledala. 


Obrišite prozore i ogledalo vlažnom krpom devet puta u smeru kretanja kazaljke na satu. 

Napuknute čaše i tanjiri takodje mogu seći energiju i prouzrokovati neki nesklad. Izbacite sve što više ne koristite.

Kada rašćišćavate svoj prostor, posebno očistite prostor oko vrata i prozora - jer tu mogu biti žarišta najteže energije.
Potom prerasporedite nameštaj kako vam odgovara, ali krevet za spavanje nije dobro postaviti na zapad ( jer se glava umrlom stavlja na tu stranu) već je poželjno da vam glava dok spavate bude okrenuta ka istoku ili severu. Na zapadnoj strani doma takodje se ne preporučuje paljenje sveća. Može doneti bolest nekom od ukućana.

Posle čišćenja podova dobro je protresti so po uglovima doma (ali u svuda po malo), jer ona apsorbuje negativnu energiju sa poda.  

Domaće životinje, naročito mačke imaju sposobnost da apsorbuju negativnu energiju od ljudi ( ili od pridošlih gostiju) Poznato je vrlo dobro da mačka zna gde je bol i da leže na to mesto. Ukoliko je pokupila od nekog negativnog gosta negativnu energiju, potrebno je da vašeg ljubimca očistite bar vlažnom krpom. 
Takodje, životinje biraju mesto za spavanje gde je najbolja energija. Pa obratite pažnju. Ljubimci su nam najbolji detektor za razna zračenja.  

Ukoliko nemate ljubimca, udomite neku kucu ili macu. Bićete višestruko nagradjeni dobrom energijom! 

Pored životinja, postoje i neke biljke koje vas mogu zaštititi od negativnog zračenja. Tu spadaju :
timijan, bosiljak, tamnjan, beli luk, lovorov list, eukaliptus, lavanda, ruzmarin, aloja, anis, ječam itd. Bilje stavite u ,,kritične'' uglove ili mesta gde ste pronašli neko zračenje i povremeno menjajte raspored biljaka kako vam se ne bi osušile. Ukoliko se je neka biljka osušila, iznesite je napolje i ostavite kraj puta. 

Sebe možete očistiti od negativne energije dodavanjem lavande ili eukaliptusa u kupku sa kojom se kupate. 
Nosite sa sobom kvarcni kristal, koji ćete redovno čistiti pod mlazom vode.
Jedna od zaštita je i čaša vode pored kreveta dok spavate. Ujutru prospite tu vodu od praga ukoliko živite u kući, ali ako ste u stanu samo je prospite u sudoperu. 

Samo očišćen od negativne energije dom je dom blagostanja i obilja! 

Srećno!

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala