MAGAZIN ,,VEŠTIČJA REVIJA'' BR.14

Objavljeno na Fb stranici Astrologija, ljubav i život https://www.facebook.com/AstroMela/ - 1.augusta 2017.god. veštičjarevija.com

Slavica Otovic: ,,Grabeći korak po korak, uz veliki entuzijazam i ogromno zalaganje evo došli smo i do broja 14. nastojeći da polako razmičemo veo kojim je znanje o našim korenima i običajima bilo pokrivano, namerno ili slučajno, nekim drugim slojevima, u nastojanju da se prikrije Istina.
Ovaj broj je posvećen svetkovini Lamas, kada se ubiraju prvi plodovi onog što je posejano, plodovi svog rada, prva letina, i prvi uspesi, kada Priroda daruje plodovima trud uloženi. I kao što ništa nije slučajno, i broj ovog časopisa je broj 14. broj Umetnosti stvaranja, umetnosti spajanja, ujedinjenja suprotnosti, broj Velikog Dela, koji je jedino moguć postignućem balansa. Prava suština bića neraskidiva je od Prirode čiji smo deo, i koja nas povezuje sa božanskim. 


Nadamo se da smo vam otškrinuli vrata prebogate i zaboravljene prošlosti o nama, tražeći je u korenima slovenskog paganizma koji je sok i krv svih običaja koji se danas praktikuju pod različitim imenima, različitim religijama i kulturama, o nama koje su proganjali zbog toga što smo znale, o nama čiji duh je nesalomiv ma koliko je telo kažnjavano, jer znanje je kao svetlo koje oslobađa, daje krila da se prenese i ne zaboravi.
„Izgubili smo sluh za glas vekova,
kao što se izgubi pamet i vid.
Isto nam je hram i morska hrid,
- svojih predanja ne znamo ni slova.
Nije nas nehaja, ravnodušja stid,
prekoračili smo žurno prag i zid
Između novih i starih vremena”.
Desanka Maksimović
Uživajte u novim temama koje smo za vas pripremili, i pišite nam.
Nek vam je sretan i blagosloven Lamas!!!
Vaša i naša Veštičja Revija

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala