STARE NAOČARE SA NOVIM POGLEDOM..

Na pragu smo ulaska, Gospodara vremena - Saturna, u svoj znak Jarac. Prelaz Saturna iz Strelca u znak Jarac dogodiće se 19.decembra 2017. godine i boraviće u svom znaku do 23.marta 2020. Ovo je tranzit, veoma važan koji najavljuje velike promene kako u društvenom sistemu, na javnoj političkoj i poslovnoj sceni, tako i kod pojedinca. Ali ni planeta Zamlja neće biti uskraćena od ove planetarne promene.
Ako Saturn predstavlja vreme, sve što je tradicionalno, podložno starenju, onda pri ,,susretu'' aspekta Saturna sa Uranom ( 15.maja ulazi u znak Bik) dogodiće se ,,prelaz'' sa starog na novo. Ipak, kako je Saturn u Jarcu izuzetno jak, ,,borba'' neće biti ni malo laka. Jer će možda po poslednji put težnja da se obnovi tradicionalno i da se vrati korenima, udariti najjače do sada!

Susret ,,starog i novog'' zapravo i ne mora biti ni malo loš. Sam aspekt bi se mogao i posmatrati kao obnova starih, tradicionalnih vrednosti. Možda i usaglašavanje starine sa modernizacijom. Sa poslovne tačke gledišta, to bi bila zamena starih mašina modernijim, ali stari zanat ostaje i dalje na ceni. Verovatno će i sve više biti, ali će preduzimači i majstori morati da se povinuju pravilima Saturna, da pruže najbolji kvalitet, ali sa realnom cenom. Isto tako, poštujući Urana, da se stalno informišu o dešavanjima na tržištu, da se edukuju, disciplinuju i posvete cilju.

Saturnu pripada deseto polje Zodijaka - Zenit ili MC

 Deseto polje se tradicionalno vezuje za čast, ambiciju, autoritet, dostignuća,status koji imamo u društvu odn.sliku koju o sebi pojedinac projektuje ka društvu.
Kako Saturn prikazuje u tom polju razna ograničenja na koja će se nailaziti, tako i govori da poštovanjem njegovih principa pojedinac može napraviti najbezbedniji bedem i najčvršću tvrdjavu. Radeći časno svoj posao, pošteno, disciplinovano i lojalno.

 Uran u Biku je najava da će u sistemu poslovanja biti velikih promena.

Sigurno je da će veliki akcenat biti na očuvanju životne sredine, ali i proizvodnji zdrave hrane. 
Ovaj aspekt će mnogima promeniti pogled na poslovanje, jer rekonstrukcija biće neminovnost da bi se opstalo u poslovnom okruženju. Neće moći da se postigne potražnja sa starim alatom, niti da se prati potreba tržišta. Moraće sve da bude po utvrdjenim zakonima i propisima. Biće teško da se staro domaćinstvo prebaci na nove zahteve države, ali bojim se da neće biti izbora.
Ko ne bude mogao da prati uvodjenje novina, teško da će moći da izdrži sva potraživanja od strane države. 
Surovo ide vreme, ali i vreme u kome će kvalitet sve više dobijati na ceni.

Uran daje nagoveštaj da će poslovanje biti ponajviše usmereno na izvoz domaćih proizvoda, ali i na elektronsko poslovanje kao i plaćanje. 
Saturn u Jarcu doneće mnogima ognjište i ,,komad zemlje'' ukoliko su se našli na ,,dnu'' - te imaće mogućnost  da se podignu radeći na svojoj zemlji. 

Ti, koji si prošao kroz najveće stradanje, izgubio dom svoj a uprkos svemu ostao dosledan i pošten, vreme je došlo da ponovo staneš na svoje noge.

 Sledeća jako važna promena koja će se dogoditi je konjunkcija Saturna i Plutona u Jarcu!
Pošto će obe planete u maju.2019.god. krenuti retro, nadam se da će se pre odnositi na obnovu rudarstva, novih arheoloških otkrića iz praistorije,  nego na povraćaj istorije, ratova, stradanja, vulkanskih erupcija, potresa i tragedija na celoj planeti.
Ovo je kao simbol Feniksa ili Uroborosa.
,, Pluton je jedino božanstvo na Olimpu, čiju reč, jednom izrečenu, ne može opozvati nijedan bog ili čovek''  
Ako bi i ovako same simbole posmatrali, Saturn deluje kao Kapija za ulazak u podzemni svet. Ili, da bi prošao kroz moju kapiju, trebaš biti kaljen od čelika, pokoran al čvrst, tako ćeš jedino moći da prodješ kroz taj bezdan i nanovo se rodiš...Sa koje god strane da se pogleda, nečemu mora doći kraj da bi se nešto novo rodilo. 
I Saturn i Pluton su kao dva lica smrti i stradanja. Kao sva iskušenja, svi padovi, svi strahovi sad sakupljeni kao pred ulazak na kakvo ,,čistilište''..Kao sama ambicija kovana vekovima, te sad nanovo rodjena i rešena da se zauzme za sebe. Rešena da u po svaku cenu, i sopstvenog prolaska kroz Had, ponovo ustane i podigne se. 
Neće biti lako slabima, zato krotite i kalite svoj duh za breme koje dolazi. Jer blago će biti hrabrima, i časnima i odvažnima jer njihovo vreme za ustanak stiže. 

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala