STRELAC

Strelac je vatreni znak, pod vladarstvom planete Jupiter. Opšte je poznato da je Jupiter planeta koja donosi ekspanziju. Kako je Strelac znak koji je prirodni vladar devetog polja Zodijaka, tako sa Jupiterom u svom sedištu govori o ekspanziji svega onoga što je u simbolici samog polja. Što bi u ovom slučaju značilo : širenje u obrazovanju znanja, ljubav ka putovanjima, širenje u duhovnom pogledu. Na ovo treće bi se naročito fokusirala jer je u indijskoj astrologiji Jupiter planeta koja se naziva Guru. 
 Ovo je jedna od mnogih ilustracija znaka Strelac. Kao što se vidi, simbolički mitološki odgovarao bi polučoveku-polukonju odn.Hironu. Hiron za razliku od ostalih kentaura bio je obrazovan i mudar.
 Na većini starijih ilustracija Strelac zapravo razapinje strelu na gore. Meta bi mu bila Apsolut. No, to bi bilo već karakteristično za viši tip Strelca koji je pronašao svoju svrhu i svoj cilj, te pravilno odašilje strelu - pobedjuje animalno i prelazi transformišući se u produhovljeno biće.

U ovoj ilustraciji će se verovatno pronaći mnogo veći broj pripadnika ovog vatrenog znaka - dok imaju jednu strelu već spremljenu, u drugoj ruci drže još dve odn.još dva ili više plana. Što bi reklo da ovaj znak često prebrzo reaguje i da nema mnogo strpljenja u čekanju odgovora nekog ishoda. Već hita u susret dogadjajima.
  • Jupiter se  tradicionalno smatra planetom sreće, te možemo reći da su na neki način osobe rodjene pod vodstvom ove planete u suštini jako srećne ruke'. Verovatno je to i do entuzijazma koji ih kroz život vodi.Koliko god da je neka situacija crna, Strelac je prvi koji će primetiti svetlo na kraju puta.
Strelac je poslednji od vatrenih znakova. Prvi je Ovan koji predstavlja prvi,početni impuls, drugi je Lav koji rasplamsava energiju i treći Strelac koji je odašilje. 

 Kako odašilje svoje strele, Strelac pokazuje da ima snažnu volju i dobru koncentraciju pri donošenju odluka. Ipak, osobe rodjene u ovom znaku će uvek biti oprezne i unapred će ispitivati teren. Na kraju krajeva i um im je po prirodi radoznao i uvek ,,gladan'' novih saznanja i spoznaja. Vole da šire vidike u svakom pogledu, a često i da svakom budu prijatelj; te se retko dešava da Strelci imaju jasno definisan krug prijatelja. Oni već po svojoj pojavi ulivaju poverenje, pa su uglavnom uvek okruženi mnoštvom ljudi. 

  • Deveto polje koje prirodno pripada ovom znaku je i polje religije. Medjutim, sa Jupiterom u svom sedištu ne znači nužno da će osoba biti religiozna ili produhovljenja, već da će kroz znanje i obrazovanje prvo spoznavati teoretski pristup nekom duhovnom putu.  U zavisnosti od drugih pozicija planeta u Natalnoj karti videće se da li će osoba uspeti da svo svoje znanje prebaci iz svog širokog uma u srce. Deveto polje je i polje filozofije i filozofske misli, visokih težnji, moralnih načela, i po Jupiterovoj simbolici - kosmičke pravde i istine.
Na ljubavnom planu Strelac je od onih osoba koje teže jednoj i večnoj ljubavi. Ne mnogo romantičnoj, ni poetskoj, već pravoj bratsko prijateljskoj iako su jako vatreni. Na taj način pokazuju koliko je ,,korektan'' odnos važan i davanje slobode ( koju oni ponajviše vole) U stanju su do kraja sveta i nazad da prate osobu koju nose u svom srcu.  Pokazuju veliku tolerantnost jer žele da žive u apsolutnoj harmoniji kako bi mogli da ostanu fokusirani na svoja mnogobrojna interesovanja i prijatelje. 
Harmonične ljubavi mogu doživeti sa Ovnovima, Lavovima i Blizancima; dok problematične odnose mogu imati sa Devicama koje po prirodi ne tolerišu preterivanje i Ribama koje su suviše emotivne za filozofsko versku misao kakvu može da ima jedan Strelac.  
Ipak, najkorisnije stvari možemo naučiti upravo od onih sa kojima zodijački nismo kompatibilni - u ovom slučaju od Devica koje uvek insistiraju na praktičnosti i na savladavanju prepreka ,,korak po korak ka cilju''.  
  •  Strelac pripada ,,promenljivim'' znacima, muškim, odmereno holeričnog temperamenta. Krasi ga plamenitost i visoke težnje Treba da se čuva licemerja i samoživosti. 
Jupiter, planeta koja je vladar ovog znaka je i veliki benefik koji sa sobom nosi obilje. Njegov uticaj je čak jači i od Sunca i Venere. Te ovaj vatreni znak po prirodi simbolike uvek upućuje na znanja koja će doneti obilje i krupnog novca. Retko se dešava da za Strelca ne postoji materijalno rešenje. Gotovo uvek se snadju u životu i podignu iz ma kakvog haosa. Instikti Strelca uvek mu strele odašilju na pravu stranu a kako on nema strpljenja da na ishod sačeka, tako on puca i na još nekoliko strana računajući na bar dva dobitka :) Smelost bi dodala kao možda i najvažniji kvalitet ovog vatrenog znaka.
Pa, srećno svima u ovom periodu koji će tražiti smele poteze i krupne korake!
Srećno!

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala