Kada zvezde opominju

Saturn, šesta planeta od Sunca je u svom znaku, Jarcu. Neptun je takodje u svom znaku, Ribama. Kreću se kroz Zodijak kao dve strane jednog novćića, pa koji izabereš...ili ti padne..
Od Neptunove mašte, zavrti se u glavi. Kakve sve tu divne čarolije ima! A čovek se u dobrom mnogo lako opusti i zaboravi. Teže je još onda kada taj isti Neptun napravi egzaktni kvadrat, konjunkciju (0*) ili egz.opoziciju na Sunce - glavnu životnu energiju. Ako je Sunce - svesnost, u negativnom aspektu sa Neptunom - nije li se čarolija okrenula, pa ti zabola nož u ledja! Pardon, u oko!... Kome se pri tom još i smeškaš, jer si nemoćan istinu da vidiš. Dokle god živiš u laži, šarenade koliko ti volja...al, ups! Sa ovakvim aspektima po Sunce, zapitaj se Imaš li uopšte volju? Ili si sasvim zaboravio na nju? Možda je to dobro za tebe, ako

ti je Sunce jako pa sujeta blješti na sve četiri strane sveta! Pomišlja da na sve Andjele gleda - zapitaš li se otkud to baš tebi tako malenom, u problemu si- jer možda se zaputiš ka traženju odgovora pa se sapleteš o istinu! Ili ti je volja despotska pa se sa njom još lakše manipuliše. Te ti ovaj put bude oduzeta. Možda za tebe nade ima.

A Neptun je to. Čarobnjak čije dubine za tebe su nedostižne. To samo čisti duh osetiti može. Samo kroz istinu ovi horizonti nepreglednog okeana se razbistriti mogu te dati ti uvid u kakvoj si zabludi.  Kad ugledaš sopstveni odraz na površini pučine kako ga talasi uljuljkavaju.
Zablude uvek mile bile onima kojima bi istina teško pala. Pod skutom nekakvog skrivanja lakše se diše. Lakše, ali je pitanje, dokle?
Čovek, ma koliko dugo plutao okeanima, mora se bar u jednom momentu upitati ima li plovidba kraja? Ili bar, šta će biti kada se dodje do obale?
No, život je dug, pa i plovidba ta može potrajati. A taj jadni čovek koji obgrlio beše sopstvenu iluziju o svojoj moćnosti, sad naleće na stenu koju ne može ni preskočiti, ni zaobiči. Još manje podmititi. Možda jedino svojom dušom.
Cena je uvek visoka za ostvarenje niskih želja. Mada na početku to ne mora delovati kao nešto stvarno strašno. Obično je umotano u zlatnu foliju sa crvenom mašnom, kojoj bi se i dete zaradovalo. Ali dete iskustva nema. Čisto je i nežno biće, a ti već godina i iskustva imaš.

I onda nastupa breme Saturna. pred čoveka koji beše uljuljkan u boje okeana. Oslabljene volje da bilo šta preduzme, namučen teretom koje sve vreme nosi a ne vidi, sad pada kao prezrela kruška kojoj je došao kraj. Najsladje beše joj na kraju, dok je sladila mila joj usta. Ali je došla do kraja, sopstvene tačke pada. 
Osvesti i ostvetli najmračnije kutke svoje duše i poleti kao slobodna ptica!
Ovaj život se ne živi da bi se došlo do konačnosti svoje i smrti, već da bi se spremilo za život večni.

Dve i po godine Saturnovog lanca.

Period ,,setve i žetve'', ali i period iskupljenja. Nije li to ohrabrujuće?
Mila moja, zapovedaj zvezdama, ne poklanjaj se! Neka ti veliki Jupiter napravi trigon na Neptun, pa ti srce ugreje verom.............i molitvom beskrajnom u tvom umu.
Nek u svaku poru sna se ureže molitva koja razbijaće saturnove lance, i koplja te okrznuti neće!
Nije vreme za strah, već za veru. 
Veru, da uvek postoji šansa za iskupljenje. Ali požuri i ne ostavljaj za sutra. Jer sutra može biti daleko i prekasno.
Ovo je najtvrdje vreme iskupljenja, onima koji okasniše. Koji živeše u svom čarobnom, malenom svetu. Koji skrivaše pogled od gladnih i nemoćnih. Koji ne želeše da udele milostinju, nit pomognu udovicu. Koji sudije strašne behu, te osudiše nevinog a krivog otpustiše. Kojima je lakše da se okoriste od drugih, nego i sami da se za nešto založe.

Ljubav će pobediti mrak i strah. 

Dobrota će preseći srca najtvrdjih.
Svetlost će obasjati one koji tugovaše a poverovaše, da je i sam Saturn sluga Svevišnjeg! Te mu pod noge ne padoše...nego se tiho pomoliše Onome koji je iznad i svih zvezda..U strpljenju i odricanju od najsladje poslastice, i radosti za oko svoje..od žrtvovanja najmilije stvari i oslobadjanja od iste.U pomoći onome ko ne može, i pomoći onom ko ne vidi..u srcu se plamen radja..
Istopi se kamen (Saturn) pod Suncem jakog, lojalnog i postojanog. Ko kaže da se strahu i dželatu ne treba odupreti, taj i sam je rob njegov. 

On je tu da te namuči, tvoje je da dobrim delima se otkupiš.
On je tu da te nauči, da ono što želiš trebaš prvo dati..
On je tu da ti snove razbije, da bi istinu videla..Istinu blještavu, oslobajajuću..
Ko isplakao nije sve svoje boli, i boli koje zadao je..svesno ili ne...tog Neptunova jutra grejaće ali nikad ugrejati.Ne može se puniti bunar ako vode nema....jer Neptun je u Ribama, a Ribe su znak Vere.
A ko jeste, taj će Sunce svojim budnim očima gledati kako se kroz gustu maglu (Neptuna) probija... 
Divna je vera u spoznaji da će mnogi pronaći ključeve saturnovih tamnica, te zaploviti istinskim duhovnim prostranstvima koji nama ljudima jesu : Čistota srca  i ljubav prema svim bićima. No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala