Čudotvorna moć kristala

Kristali su poput  magičnih bića. Mogu da imaju čudotvorno dejstvo na nas, da nam probude inspiraciju, da nam osveže energiju ili pomognu u čišćenju aure. 
Kristali su naša tajna veza sa majkom Zemljom. Stalno nas podsećaju da života svuda ima, gde god ga potražimo. U čudotvorna svojstva kristala su se uverili svi koji su bar pokušali da svoj dom obogate bar jednim kristalom odn.polu dragim kamenom. 
Nekad su ljudi čitave podove, zidove, odeću ili nameštaj oblagali kristalima, verujući da će im oni doneti posebnu blagodat u domu i zaštitu od raznih nesreća.Ako verujemo da su nam kristali tajna veza sa majkom Zemljom, onda je jasno kakvo delovanje na nas mogu imati, samo potsećajući nas da smo sastavni deo prirode. Imati kod sebe kristal znači nositi svuda sa sobom deo zemaljskog blaga. No, to blago nema samo materijalnu vrednost, već u sebi nosi niz informacija iz podneblja odakle je, kao i posebnu vibraciju, svojstvenu odredjenom tipu kamena - njegovom sastavu, boji, obliku i dr.
Kristali vibriraju jako velikom brzinom, zato je važno da budu pravi kako bi najviše koristi imali od njih. Biramo ih prema korespodenciji planeta sa našom Natalnom kartom, ili prema obliku i boji dela prostora koji želimo da namagnetišeno, ili samo pročistimo.


fotka http://livingenlightenedrelationships.com/sessions-and-services-crystal-healing-consultation/

Ako verujemo da se ljudsko telo sastoji od niza energetskih centara koji vibriraju odredjenom bojom, a svaka boja ima svoju vibraciju, onda sa kristalom koji je u korespodenciji sa tom tačkom, čakrom ili centrom će na to mesto imati blagotvorno dejstvo. 
Kristal ima sposobnost da nešto izvuče, primi, preusmeri, transformiše ili otpusti. Te s'toga je moguće lečiti odredjenu bolnu tačku na telu ili prosto pročistiti svoje energetsko polje odn.auru.
Kristali imaju blagotvorno dejstvo ne samo na konkretni deo tela, već i na psihu i dušu. Uz pomoć vibracije kristala možemo i privući nešto što nam nedostaje u  životu. Ali pre samog početka nošenja odredjenog kristala poželjno ga je namagnetisati, odn.uneti u njega informacije šta je to što tačno želimo da privučemo u svoj život. Magnetišemo ga svojim mislima i osećanjima. Naravno, treba voditi računa i o punjenju, i čišćenju našeg kristala. Većina kristala se pune sunčevom svetlošću, t.j.prvim sunčevim zracima ili za vreme punog Meseca a čiste pod mlazom vode ili zakopavanjem u zemlju. Zavisi do kristala. 
Kada smo se pripremili za neki kristal, željom i mislima, onda ga možemo početi nositi i dopustiti da nesmetano odašilje vibraciju i tako nam pomogne da dodjemo do nečega o čemu nam srce sanja.

https://www.shiningstoryjewelry.com/semi-precious-stone-jewelry/pendants/2648.html

Kristale možete nositi bilo na koži, odredjenom mestu na telu, bilo u džepu, novčaniku ili preko odeće. Važno je da je uskladjen sa vama, vašim potrebama i željama.
Nije loše pre nego što i počne da se nosi odredjeni kristal, da se prvo nosi Gorski kristal jer on se najviše koristi za ,,čišćenje'' naše aure. Čisteći naše energetsko telo, čistimo i misli, osećanja a sa tim počinjemo drugačije da privlačimo odn.vibriramo. Kada sebe pročistimo, onda možemo se spremiti za primanje nečega što želimo.
Ako smo preopterećeni nečim i ništa ne radimo da bi se oslobodili te presije, onda i kristal neće imati snagu da nam u svojoj punoći pomogne.
U nakitu, nije bitna toliko veličina kristala koliko njegova čistoća, svojstva i boja.


Kako kristali poseduju moć da upijaju i privlače odredjene vibracije, tako uz pomoć njih mi možemo preusmeravati energiju u našem prostoru ili poboljšati protok.
Za poboljšanje finansija možemo u naš poslovni sektor staviti Sunčev kamen ili Citrin. Kroz njega prolazi sunčeva energija koja daje vitalnost i zdravlje. Ili, ako nam je potrebno duhovno budjenje, inspiracija, kreativnost možemo se obogatiti magijom Ametista.
Ili uz pomog nežnog Rozen kvarca, možemo privući ljubav svog života!

Čudotvorne su moći kristala, zato je važno kada ih kupujemo, da to činimo iz srca, duše i sve ljubavi koju posedujemo.


https://www.pinterest.com/pin/473089135836687017/ FotkaMilena Tijanić, astrolog

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala