Venera u Lavu

Koliko samo snage ima u njenoj gracioznosti i lepoti, dok prolazi glavnim gradskim trgom?! Sredjena po trendovima, mogla bi osvajati srca bilo gde i bilo kad, da samo to poželi. Jer deluje kao da je to i njena osnovna svrha - osvajanje, ali ne bilo koga - jer ni ona nije bilo ko. Već onog ko je najsvetliji,najsnažniji, od autoriteta i pouzdanosti. 
Vatrena je i raskošna, i deluje sasvim samosvesna. Svesna koliko kvaliteta ima, ali i snage da postigne isti takav kvalitet u ma čemu drugom. Koji joj dolikuje, i koji zaslužuje. A zaslužuje mnogo, uvek mnogo i uvek više. Zaslužuje i da pod nogama svojim drži ono što smatra da joj pripada. Teško se ona zaustavlja u svojim namerama. I kada je nemirna, ili nekako nezadovoljna, ona se neće zaustaviti da osvoji.....Neuspehu daje mnogo opravdanja. Svom uticaju daje najbolje držanje.

Šta god da ti se dešava, ne daj da te poraze! Niko nema pravo da gazi po tvojoj svetlosti! 

Najlepša si i najsjajnija, te niko nema prava da te pomračuje! Stojiš ti do samog Sunca - te vremenom kao da se sjedinjuješ sa njim te postajete Jedno. Jedno u raskoši i toj zemaljskoj svetlosti koju mnogi žele.

Fotka 1


Rado se ističe i sa lakoćom izlazi na scenu. Pa ''kruna'' je njen prirodni statusni simbol! No, teško se suzdržava pred naletom strasti, još teže odriče kada joj nešto zaista ne pripada. Smatra da je ona ta koja odlučuje - da je gospodar svog života - baš kao i filmske scene po kojoj tako ponosno korača, da deluje da je upravo osvojila kakav svetski kup!

http://gregorysgreenhouse.com/beauty-adventskalender.html


Ima li u njoj osećaja a da nisu vezana za slavu i prolaznu zemaljsku svetlost? A možda baš ona koja kada je pod okriljem sunca, kada je zadovoljna i ostvarena, ima najviše čovečanstvu da da. Jer koliko dugo neko može živeti, uživati i trajati u palati - ako je svuda oko nje jad i siromaštvo, tuga i čemer? Ne! Ona tu ne može svoju ulogu ostvariti. Ona uvek mora biti medj onima koji i dišu bogatstvom, ma kakvim.

Na kom izvoru ti se duša napaja - ukoliko ne postoje dragocenosti  kojima potajno težiš? Hoćeš li nesrećna biti, ako tvoj kralj, koji sunce jeste - izgubiti krunu? Ili ćeš zauzeti njegov tron da bi podigla svet na noge? Uspećeš, ukoliko te ne zaslepi sopstvena lepota. Uspećeš, ukoliko te ne ponizi sopstveno gordo držanje.

Rodjena si da bi upravljala lepotom. Da bi usmeravala ka mestima koje zrače sjajem, mirisima i najlepšim ukusima luksuza.
http://www.aljamila.com


Rodjena si da za tobom se pokrenu mase koje odavno ne umeju ni da okuse slast života, ni da strastveno grle.
Rodjena si da bi pokazala kako se uvek može dati i po nešto od celog obilja koje se poseduje. Osmeh koji osvaja, otvorenost koja ne haje sve dok je istina. 
Nije na tebi danas da zapovedaš grubim rečima, već da najboljim delom sebe očaraš do poniznosti. Zavedeš taman toliko da ti se sami predaju. Te potom ubereš najbolje od onoga što ti se nudi. 

Ostani uvek ona koja će svima pokazati šta znači ''Biti najbolja verzija sebe'' !

Budi uvek ona koju će svi slušati jer imaš šta da kažeš!
Nije do marke pudera koji koristiš, ali jeste do očiju koje zrače lepotom i snagom! Srećna bićeš onda kada i tvoje oči budu odisale lepotom i snagom ka kojoj težiš.
Mnogo je odgovornosti na tvojim plećima. Mnogo je i očiju upereno baš u tebe! Nije lako opravdati sva očekivanja - ali ako ti ne uspeš, koja venera će uspeti??

No comments:

Post a Comment

Ostavi komentar. Hvala

Note: only a member of this blog may post a comment.